FIFA VM 2018

Nu får VM-feberen endnu et nøk: Danmark indtager første kamp-by

Efter knap tre døgn i kystbyen Anapa rejser Danmarks VM-trup videre til Saransk, hvor den første kamp spilles mod Peru.

VM er kæmpestort. Det største! 

Det synspunkt er gået igen og igen, når de danske spillere har mødt pressen inden formiddagstræningerne lidt uden for den solrige kystby Anapa. Men nu bliver VM endnu større for danskerne, hvoraf kun 2 ud af 23 spillere fik spilletid ved Danmarks seneste deltagelse i 2010.

Igen og igen har spillerne sagt, at de allerede mærker ’feberen’. Men de forventer også, at den stiger en grad eller to, når de kommer til en ’rigtig VM-by’. En officiel værtsby, hvor kampene spilles. Og torsdag eftermiddag sker det så. I et fly stillet til rådighed af det internationale fodboldbund FIFA  rejser Danmark fra Anapa til Saransk, hvor den første kamp skal spilles.

Henrik Dalsgaard:

- Det er da kæmpestort, men jeg tror ikke, det går helt op for os, før vi står i en VM-by.

- Når vi begynder at nærme os Peru-kampen, så tror jeg, det vil være mærkeligt, hvis der ikke begynder at komme lidt spænding i kroppen. Indtil nu er det lidt ligesom en kval-kamp på udebane, hvor tingene er lidt anderledes. Jeg glæder mig helt vildt.

Christian Eriksen:

Ved ankomsten kunne vi godt mærke, at det er anderledes i forhold til de andre kampe, vi har spillet. Men jeg tror først, det er i løbet af ugen, det virkelig går op for én.

Andreas Cornelius:

- Man kan godt mærke, det er stort. Men jeg tror, vi tager det stille og roligt. Vi har vores eget sted, vores base, hvor vi kan slappe af.

Jens Stryger:

- Det er en drengedrøm, der er gået i opfyldelse. Det er dejligt at være her. Det er meget spændende, og det kriller i benene hver eneste dag.

Nicolai Jørgensen:

- Det er nu, det gælder. Man kan snakke så meget, man vil, om træningskampe, men i bund og grund er det vigtigste bare at holde sig fit og ikke blive skadet. Det er på lørdag, den store test står, og indtil videre er den her uge gået godt.

Danmark spiller VM-premiere mod Peru lørdag klokken 18. Kampen vises direkte på TV 2, TV 2 PLAY og en storskærm i Parken.