VM fodbold

Rusland får drømmestart på VM

En frygtelig stime af kampe uden sejre blev brudt, da Rusland åbnede VM på hjemmebane mod Saudi-Arabien.

Se alle kampe fra VM på TV 2 PLAY

De fleste af de 80.000 tilskuere på Luzhniki Stadium i Moskva kunne feste og juble under og efter åbningskampen ved VM i Rusland.

Russerne vandt nemlig overbevisende med 5-0 over Saudi-Arabien i gruppe A, som også består af Uruguay og Egypten. Rusland kom ellers ind til kampen med en stime på syv kampe i træk uden en sejr.

Rusland 5-0 Saudi-Arabien

  • 1-0 Yuri Gazinskiy (12')
  • 2-0 Denis Cheryshev (43')
  • 3-0 Artem Dzyuba (71')
  • 4-0 Denis Cheryshev (90+1')
  • 5-0 Aleksandr Golovin (90+4')

Lyn-analyse

Hvis der er et dårligere hold med til VM end Saudi-Arabien, vil jeg blive ekstremt overrasket. De forsvarer dårligt, og det går for langsomt i opbygningen. Og det er endda imod et svagt russisk hold. Forestil dig den defensiv mod Luis Suárez og Edinson Cavani.

Referat

Af Ritzau

Værtslandet Rusland indledte VM i fodbold med en storsejr på 5-0 over Saudi-Arabien.

Det var en tangering af den største sejr i en åbningskamp ved en VM-slutrunde siden 1954.

Brasilien vandt 5-0 over Mexico ved VM i 1954. Ved den lejlighed blev der dog spillet flere åbningskampe samtidig.

Torsdagens åbningskamp på Luzhniki Stadium i Moskva var en ensidig forestilling med Rusland i klar dominans over de 90 minutter samt ikke mindst den yderst målrige tillægstid.

Midtbanespilleren Yury Gazinskiy headede Rusland foran 1-0 efter 12 minutter efter et godt indlæg fra Aleksandr Golovin.

Et perfekt indlæg fra Aleksandr Golovin ender i panden på Yury Gazinskiy

Ruslands midtbaneprofil Alan Dzagoev udgik efter 24 minutter med det, der lignede en fiberskade, som kan være enden på hans VM.

Denis Cheryshev kom på banen i stedet, og han udnyttede straks chancen ved at score til 2-0 få minutter før pausefløjtet.

Cheryshev snød saudiaraberne med en smart stopfinte og hamrede bolden op i nettaget.

Denis Cheryshev afslutter et flot angreb med en fin detalje og et godt placeret skud

Rusland modbeviste i perioder de kritikere, som har tvivlet på værtslandets evne til at spille flot fodbold.

I anden halvleg øgede Artem Dzyuba på et hovedstød til 3-0 efter 71 minutter. Angriberen var netop skiftet ind minuttet forinden, så Rusland havde stort held med indskiftningerne.

Igen kom oplægget fra midtbanespilleren Aleksandr Golovin, men den saudiarabiske forsvarsspiller var slet ikke tæt på markeringen i situationen.

Ifølge BBC har Saudi-Arabien med den scoring indkasseret 14 mål på hovedstød siden debuten i 1994. Det er fem mål mere end noget andet hold i den periode, når man kun tæller hovedstød.

Rusland var ikke færdig med at brillere med benene, og Denis Cheryshev scorede sit andet mål i kampen og gjorde det til 4-0 et minut inde i overtiden.

Artem Dzyaba lagde bolden til rette for Denis Cheryshev, som med ydersiden af venstrefoden fandt det lange hjørne.

Aleksandr Golovin fuldendte ydmygelsen af Saudi-Arabien med et flot mål direkte på frispark fire minutter inde i overtiden.

Rusland har med de fem mål allerede scoret mere end dobbelt så mange gange som ved VM i 2014. Her scorede russerne to mål i tre kampe.

Saudi-Arabien havde ikke en eneste afslutning inden for målrammen i hele kampen, og offensiven var i det hele taget ikke skræmmende.

Rusland skal møde Egypten i værtsnationens næste kamp, som spilles på tirsdag i Sankt Petersborg.

Forinden skal egypterne spille deres første gruppekamp, som er mod Uruguay fredag aften.