FIFA VM 2018

'Situationen er dyster' for det russiske landshold

Forventningerne til det russiske landshold ved VM har trods hjemmebanefordel nået et lavpunkt.

Se samtlige VM-kampe på TV 2 PLAY.

Skeler man til FIFAs verdensrangliste, er der ikke så meget at tage fejl af. Åbningskampen ved VM står mellem verdens nummer 70 og 67 - de to ringeste landshold af alle ved slutrunden.

- Jeg håber, at de vil spille anstændigt, vise interessant, fin fodbold og kæmpe til det sidste. Jeg må sige, at vores landshold desværre ikke har opnået så meget på det sidste, sagde præsident Vladimir Putin for nylig, inden han tørt konstaterede, at Ruslands vigtigste bidrag nok bliver at arrangere et godt verdensmesterskab.

Det russiske landshold har rigtig nok ikke vundet siden 4-2-sejren over Sydkorea i oktober sidste år. En sejr, der kom i hus efter to koreanske selvmål.

I åbningskampen fredag i Moskva venter Saudi Arabien, der heller ikke har fået nogen fornem VM-optakt. Tre nederlag er resultatet af holdets seneste testkampe.

- Jeg håber, jeg tager fejl, men forventningerne er lavere end nogensinde. Ingen ved, hvem der skal spille. Hvis de kommer videre, så vil det være stort, selvom det er en skam at kalde det 'stort', siger fodboldjournalist Boris Bogdanov fra Argument Nedeli til norske VG.

Bogdanovs lave forventninger til Ruslands landshold går igen hos Aleksander Bobrov:

- Forventningerne er ikke store med tanke på resultaterne i den sidste tid. Vi kan ikke forvente at gå videre fra gruppen, fastslår Sport Express-journalisten.

Dårlige spillere

Ud af de 23 spillere, der udgør den russiske VM-trup, spiller 21 til daglig i den hjemlige russiske liga. Og det er bestemt ikke positivt for landstræner Stanislav Cherchesov.

- Han har dårlige spillere at vælge imellem. Det er en del af historien om russisk fodbolds tilbagegang. Sådan er det. Vi må bare indse, at situationen er dyster, siger Aleksander Bobrov.

Spillerne selv vil ikke lade sig påvirke af mediernes pessimisme.

- Vi har et stort ønske om at vise både os selv og supporterne, at det er en fejl at trække os ned i mudderet, siger forsvarsspiller Fjodor Kudrjasjov, der til daglig spiller i Rubin Kazan.

Ifølge Kudrjasjovs landsholdskollega er det slet og ret et spørgsmål om ære.

- Vores hold vil gerne have, at folket bliver stolte af os. Vi vil virkelig gerne vinde deres støtte og gøre dem stolte, fastslår højre fløj Alexander Samedov fra Spartak Moskva.

Åbningskampen mellem Rusland og Saudi Arabien fløjtes i gang klokken 17 og sendes på TV 2.