VM fodbold

'Danmark går i semifinalen': Sådan spår udlandet de danske VM-chancer

Ifølge udenlandske medier kan det danske landshold godt overraske ved VM.

- Selvfølgelig tror jeg, vi kan vinde VM. Hvis jeg ikke troede, vi kunne vinde, hvad er pointen så?

Sådan sagde Kasper Schmeichel, da han for knap en uge siden blev spurgt til de danske chancer ved VM. Landsholdsmålmanden stiller sig ikke tilfreds med avancement fra gruppespillet, og det gør han ret i, hvis man skal tro visse udenlandske medier.

Hos flere bliver Danmark nævnt som en af de nationer, der kan overraske ved VM i Rusland. Mest optimistisk på det danske landsholds vegne er - lidt overraskende - en svensker.

Svenske 'Fotballskanalen'

Den svenske journalist Olof Lundh har stor fidus til Danmark ved VM.

- Overraskelsen i verdensmesterskabet bliver Danmark, der går helt til semifinalen og en bronzekamp, fordi Åge Hareide rammer rigtigt med Christian Eriksen, lyder det. 

Amerikanske 'Sports Illustrated' 

Danmark topper det amerikanske magasins liste over nationer, der kan overraske ved VM i Rusland.

- Christian Eriksen bliver støttet af et kvalificeret hold, der også indeholder Kasper Schmeichel, Andreas Christensen, Pione Sisto, Nicolai Jørgensen og Kasper Dolberg. Og så er der Danmarks tidligere bedrifter ved sommerturneringer. EM i 1992, anyone?

Irske 'TheJournal'

Det irske medies liste over hold, der kan overraske ved VM, tæller fem hold. Danmark er i selskab med Polen, Mexico, Kroatien og England på listen.

- Danskerne er en talentfuld gruppe. De har haft en stærk kvalifikation, og de sendte på overbevisende vis Irland ud, da de bookede pladsen ved turneringen. 

- Med Eriksen som arkitekt i angrebet er dette danske hold en arbejdsom enhed, der kan såre sine konkurrenter oppe foran. De har kun ladet ni mål gå ind i deres 12 kvalifikationskampe, så de bliver svære at knække, og de kan frustrere deres modstandere.

- Franskmændene bliver måske for stærke for dem, men Peru og Australien i Gruppe C er bestemt kampe, der kan vindes, og med en favorabel lodtrækning er de potentielt gode nok til at nå langt i turneringen.

Indiske 'Business Standard'

På listen over de mest formstærke hold ved VM er Danmark at finde sammen med Spanien, Belgien, Marokko og lørdagens modstander, Peru.

- Danmark er ubesejret i de sidste 15 kampe og i øjeblikket rangeret som nummer 12 på verdensranglisten. Holdet kan prale med en vis dybde, og - i Tottenham Hotspur-playmaker Christian Eriksen - talent i verdensklasse, selvom der står spørgsmålstegn ud for holdets angreb.

Internationale 'Goal.com'

På fodboldmediets liste er Danmark ikke at finde blandt hverken favoritter, outsidere eller underdogs, men derimod i kategorien long shots (langskud) i opløbet til verdensmesterskabet.

- Danmark kvalificerede sig til VM gennem playoff, men de har en talentfuld trup, der inkluderer Tottenham-stjernen Christian Eriksen, og som vil håbe i det mindste at nå knock out-runden. Deres chancer er 100/1 for at gå hele vejen.

Amerikanske 'Yahoo Sports'

Yahoo Sports giver Danmark 16,7 procents chance for at vinde Gruppe C og 61,5 procents chance for at gå videre.

- Danskerne har ikke været så fulde af dynamit på det seneste. De har misset to af de sidste tre verdensmesterskaber og to af de tre seneste EM-slutrunder. Dette Christian Eriksen-centriske hold vil ikke sætte VM i brand. Men dets 5-1-destruktion af Irland i de kvalificerende playoff-kampe demonstrerer en evne til at overskygge talentet på dagen.

- En svag gruppe styrker Danmarks chancer for at gå videre - og sandsynligvis ryge ud i ottendedelsfinalen, vurderer klummeskribent Leander Schaerlaeckens.