VM fodbold

Danmark har forberedt sig på overraskende situation, der kan opstå mod Peru

Forberedelsen har været god, truppen er skadesfri og alle glæder sig til premierekampen. Kun ét aber dabei kom frem på Danmarks pressemøde.

Alt i alt virker det til, at Danmark er klar til VM-premieren mod Peru. Helt klar.

På det obligatoriske pressemøde dagen før kampen fortalte anfører Simon Kjær og forsvarskollegaen Andreas Christensen, at danskerne har 'forberedt sig på alt'. Også på den lidt overraskende situation, der kan opstå, hvis den peruanske anfører Paolo Guererro ikke starter inde - det spekuleres der nemlig i efter peruvianernes pressemøde tidligere fredag.

Her ville Perus landstræner Ricardo Gareca ikke garantere Guererro en startplads, eftersom han kun har spillet få kampe, siden han i november blev idømt en dopingkarantæne af det internationale fodboldforbund, FIFA.

En karantæne som i slutningen af maj blev udsat af en schweizisk domstol, så Paolo Guererro kan spille for sit fodboldgale land ved slutrunden i Rusland.

Alle klar til kamp

Hele den danske trup er meldt klar til kamp, inklusive Pione Sisto, der har døjet med et par belastede akillessener i ugerne op til slutrunden. Og derfor er det eneste minus tilsyneladende, at de danske spillere ikke kunne se hele åbningskampen torsdag aften på grund af tekniske problemer på hotellet.

Landstræner Åge Hareide virker også glad og tilfreds inden VM-premieren.

- Spændingsniveauet er godt, og for min egen del er det bare en fornøjelse at arbejde med så dygtige og disciplinerede spillere, sagde landstræner Åge Hareide, der står foran sin første slutrunde.

Hareide benyttede også muligheden for at rose det peruanske mandskab.

- Peru er utrolig stærke i omstillingerne. De har dygtige spillere foran og er gode til at forsvare sig.

- Vi har brug for variation i spillet, og vi har brug for at kunne bruge fysikken. Og så er der selvfølgelig dødboldene, lyder det fra Åge Hareide.

Netop dødbolde har Danmark trænet både onsdag og torsdag. Igen i dag, fredag, skal dødboldene løbes igennem under den sidste træning, der foregår på stadion i Saransk - et nyt og moderne stadion med en fantastisk bane.