VM fodbold

Danmark spiller VM-premiere i en ’regn’ af fnug

Luften i Saransk vrimler med vattede fnug fra poppeltræer. Det var tydeligt allerede ved spillernes ankomst i lufthavnen, men også stadion er ramt.

Hvide fnug fra poppeltræer svæver rundt på det nye, prægtige stadion i Saransk.

Fnuggene, der varierer i størrelse, er overalt. Ved hvert eneste skridt kan man gå ind i de op til to-tre centimeter brede fnug, der også kaldes for poppeluld. Klumperne er så store, at de også kan ses på tv-billeder fra stadion i Saransk. Det samme gør sig gældende på andre arenaer ved VM i Rusland.

- Spillerne vil helt sikkert lægge mærke til det, når de kommer til stadion. De bliver måske også lidt irriterede over det i starten, men når de først kommer i gang, så vil de nok ikke tænke over det, siger TV 2 SPORTs fodboldekspert Kasper Lorentzen.

En lokal frivillig fortæller, at poppelulden ofte svæver rundt luften på denne årstid. 

Ens for begge hold

Ifølge Astma-Allergi Danmark er det sjældent, at folk er allergiske over for poppel. Til gengæld kan poppelulden opsamle pollen fra andre træsorter, og dét kan allergikere reagere på.

Fredag formiddag trænede det peruanske landshold på stadion, og efterfølgende udtalte træneren Ricardo Gareca sig om de hvide fnug:

- Det er rigtigt, der flyver noget rundt på banen. Det påvirker begge hold lige meget, hvis det overhovedet betyder noget. Jeg tror ikke, vi har nogen med allergi på vores hold. Derfor er jeg ikke så bekymret. Og hvis det får en påvirkning på kampen, så vil det være lige for begge hold, sagde han, da TV 2 SPORT spurgte ind til oplevelsen under træningen.

Kasper Lorentzen forventer ligesom den argentinske træner heller ikke, at det vil påvirke resultatet eller udviklingen i kampen.

- Det er måske forskelligt fra spiller til spiller, men det er ikke noget, der må komme til at fylde hos dem. Når først opvarmningen og kampen er i gang, så skal de være så fokuserede, at de sagtens kan lukke det ude.

Perfekt fodboldvejr

Danmarks første VM-kamp i Rusland spilles som nævnt i Saransk, der er noget køligere end Anapa, hvor holdet har basecamp. Nede ved sortehavet er danskerne vant til temperaturer omkring 30 grader, men det er der langt til i Saransk. 

Her strømmer relativt kold luft fra Sibirien frem og giver på trods af solrigt vejr lørdag en relativ kølig dag med temperaturer omkring 18 grader og rolige vindforhold.

Danmark spiller frem mod solnedgang, og temperaturen vil i løbet af kampen dale til omkring 12-13 grader.

Danmark møder Peru lørdag klokken 18 dansk tid.