Medier: Ronaldo accepterer betinget fængselsdom og kæmpebøde

Den portugisiske fodboldstjerne er angiveligt gået med til at betale en bøde på 140 millioner kroner og en betinget fængselsdom i skattesag.

Se Portugal-Spanien på TV 2 og TV 2 PLAY.

Cristiano Ronaldo er træt af at have en skattesag hængende over hovedet og er nu kommet med et forslag til det spanske skattevæsen for at få sagen om manglende betaling af skat lukket.

Det skriver medierne El Mundo og El Pais, der mener at vide, at den portugisiske stjernespiller har accepteret en betinget fængselsdom på to år for at få reduceret sin straf samt en bøde på 18,8 millioner euro - godt 140 millioner kroner.

Enhver aftale skal underskrives af skattevæsenet, og det vil ifølge El Mundo ske i løbet af de kommende måneder. El Pais skriver dog, at skattevæsenet hævder at have 30 millioner euro - godt 223 millioner kroner - til gode.

Det er usandsynligt, at Ronaldo kommer til at tilbringe tid bag tremmer. Spansk lov foreskriver, at fængselsdomme på to år eller derunder til en person, der ikke tidligere er dømt, kan blive afsonet betinget uden forvaring.

Upåvirket Ronaldo mod Spanien

Historien om Ronaldos mulige betingede fængselsdom og millionbøde kommer frem på dagen, hvor Portugal åbner sit VM med en kamp mod nabolandet Spanien.

Sagen vil dog ikke komme til at have nogen indvirkning på Ronaldos præstation på banen, mener den tidligere danske landsholdsmålmand Thomas Sørensen.

- Jeg tror ikke, det betyder noget. Han har advokater, der tager sig af den sag, siger Thomas Sørensen, der er ekspertkommentator for TV 2 under VM i Rusland.

I juni sidste år kom det frem, at den spanske anklagemyndighed havde åbnet en skattesag mod 33-årige Cristiano Ronaldo.

Den portugisiske fodboldstjerne var sigtet for at have ført indkomst for 14,7 millioner euro - knap 110 millioner kroner - for kommercielle rettigheder uden om det spanske skattevæsen i perioden 2011 til 2014.

Ronaldo var uforstående over for anklagen.

Ronaldo er ikke den eneste

Andre fodboldspillere med Lionel Messi i spidsen har også været gennem skattesager. I maj sidste år fik FC Barcelona-stjernen stadfæstet sin skattedom på 21 måneders betinget fængsel.

Argentineren havde ført i omegnen af 30 millioner kroner uden om det spanske skattesystem.

Kampen mellem Portugal og Spanien fløjtes i gang kl. 20.00 med optakt på TV 2 og TV 2 PLAY fra kl. 19.20.