FIFA VM 2018

Putins opkald fik landstræner til at forlade pressemøde

Til præsident Vladimir Putins store tilfredshed fik Rusland en drømmestart på VM.

De russiske VM-værter stod for presset og forventningerne, da de på Luzhniki Stadium i Moskva bankede Saudi-Arabien i åbningskampen med 5-0.

Efter jublen på banen skulle landstræneren, Stanislav Cherchesov, til det obligatoriske pressemøde for at tale kampen igennem.

Med sig havde han den dobbelte målscorer Denis Cheryshev, og mens et spørgsmål var i gang med at blive stillet til spilleren, rejste landstræneren sig pludselig med telefonen i øret og forlod pressemødet.

Et minut senere kom han tilbage og forklarede sin atypiske handling.

- Det var statsoverhovedet (Vladimir Putin, red.). Han bad mig give sin tak til holdet for den indsats, de leverede, og så bad han mig fortsætte med at spille sådan, forklarede Cherchesov.

Russerne har haft en elendig optakt til VM-slutrunden, hvor holdet var uden sejr i syv kampe i træk.

De tider blev nærmest allerede glemt efter 12 minutters spil, da Yuri Gazinskiy fik størstedelen af de 80.000 tilskuere til at rejse sig i et jubelbrøl.

Fire scoringer senere var triumfen total, men trods den stærke start understreger Cherchesov, at ingen må miste jordforbindelsen.

- Vi gik en tur inden kampen og talte om, at den her turnering kun er i sin begyndelse. Okay, vi vandt 5-0, og vi fik tre point, men det kunne være endt uafgjort eller med et nederlag, og så skulle vi alligevel gå videre, siger Cherchesov.

- Vi vandt den første kamp ved Confederations Cup sidste sommer, og det bragte os ikke langt. Vi er på rette vej, men vi skal bladre om på næste side og glemme den her kamp.

Rusland er i VM's måske svageste gruppe, som også består af Egypten og Uruguay.