VM fodbold

Rolig dansk anfører inden VM-åbning: - Vi skal nok gøre ondt på Peru

Den danske landsholdsanfører Simon Kjær glæder sig til at få sat VM i gang mod Peru.

Se Danmark-Peru på TV 2 og TV 2 PLAY.

VM tog sin begyndelse torsdag, da værterne fra Rusland med en sejr på 5-0 over Suadi-Arabien fik sat deres VM i gang på bedste vis.

Lørdag går det så løs for det danske landshold, når de tørner sammen med Peru.

En modstander landsholdanfører Simon Kjær er overbevist om, at danskerne nok skal give mere end bare kamp til stregen.

- Jeg har det godt med kampen i morgen. Jeg har en god mavefornemmelse. I form af den kvalitet vi har, er jeg sådan set ikke i tvivl om, at vi nok skal gøre ondt på Peru, fortæller Simon Kjær til FIFA.

- Hele forberedelsen har været god. De sidste 15 kampe er vi ubesejrede. Jeg synes, vi har flyttet os i den rigtige retning hele tiden. Så det handler bare om stille roligt at få styr på nerverne, og så tror jeg også på, vi kan få det resultat vi skal bruge.

Danmark har aldrig mødt sydamerikanerne før.

Og det har da heller ikke været Peru, der har fyldt mest i optakten hos Åge Hareides mandskab.

- Vi kan spille på mange måder. Vi skal have fokus på os selv, det er egentlig også det, vi har haft hele vejen igennem kvalifikationen. Så tror jeg også på, vi kan få det resultat, vi skal bruge, fortæller Simon Kjær til FIFA.

- Presspillet bliver vigtigt

Skal det lykkes for det danske landshold og Simon Kjær at gøre ondt på Peru, kan det danske presspil blive én af nøglerne.

Det vurderer TV 2 SPORTs fodboldekspert Kenneth Emil Petersen.

- Peru er et hold, der rigtig gerne vil spille fodbold. Så én af de danske nøgler kan blive presspillet. Kan man fremtvinge nogle opspilsfejl hos peruvianerne, så ligger der fine danske muligheder og venter. 

- Det er en utrolig vigtig kamp for begge hold. Danmark er også et af de hold ved VM med den højeste gennemsnitshøjde, mens Peru derimod har én af de laveste, det er også noget, danskerne skal se om de ikke kan udnytte.

Det er dog ikke kun Danmark, der kan gøre ondt på deres modstander, vurderer Kenneth Emil Petersen.

- Man skal jo huske på, at lige så fin en modstander Danmark synes Peru er, ligeså glade er Peru for at skulle møde Danmark. Og de har altså også evnerne og redskaberne til at gøre ondt på os.

Du kan se Danmarks første kamp ved VM lørdag kl. 18:00 på TV 2 og TV 2 PLAY med optakt fra kl. 16.50.