VM fodbold

Ronaldo-hattrick sikrer Portugal uafgjort mod Spanien

I en halv time lignede det en spansk åbningssejr ved VM, men med få minutter tilbage scorede Cristiano Ronaldo sit tredje mål i kampen.

Se eller gense Portugal-Spanien på TV 2 PLAY.

Naboduellen mellem Portugal og Spanien var på forhånd udset som en af de største kampe ved VM i Rusland, og topbraget i gruppe B skuffede på ingen måde.

Knap var kampen fløjtet i gang, inden den portugisiske stjerne Cristiano Ronaldo forstummede al snak om sin mulige betingede fængselsdom og kæmpebøde. Med scoringen på straffespark blev han den første spiller til at score ved otte slutrunder, EM og VM, i træk.

Men Ronaldos rekord var ikke nok til at hyle de spanske spillere ud af den. To gange kom de tilbage i holdenes premierekamp i Rusland, og da Nacho bragede bolden ind bag Rui Patricio, lignede det en spansk sejr.

33-årige Cristiano Ronaldo ville det dog anderledes. To minutter før tid sendte han et frispark i nettet - hans første frisparksmål på 45 forsøg i slutrundesammenhæng - og sikrede Portugal ét point mod Spanien.

Dermed er det overraskende Iran, der topper gruppe B efter den første runde. Marokko er sidst i gruppen med nul point.

Portugal-Spanien 3-3

  • 4' 1-0 Cristiano Ronaldo (straffe)
  • 24' 1-1 Diego Costa
  • 44' 2-1 Cristiano Ronaldo
  • 55' 2-2 Diego Costa
  • 58' 2-3 Nacho
  • 88' 3-3 Cristiano Ronaldo

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

Målfesten begyndte allerede efter fire minutter. I eget straffesparksfelt stak Nacho et ben ud, som Cristiano Ronaldo velvilligt faldt over.

Lyn-analyse

Fantastisk fodboldkamp. To forskellige stilarter, men man må bare sige, at Ronaldo tager det her hold på skulderne. En unik præstation. Hvad skal man sige? Han bliver bare ved med at præstere. Et brugbart resultat for begge hold, men Spanien må være ærgerlige over, de ikke får startet med en sejr.

Ronaldo bankede selv kuglen i mål fra pletten til portugisisk 1-0-føring og blev dermed den fjerde spiller, der har scoret ved fire VM-slutrunder. De øvrige er Pelé samt tyskerne Uwe Seeler og Miroslav Klose.

De erfarne spaniere blev dog ikke slået ud og udlignede midt i første halvleg efter en omdiskuteret situation med de to "bad boys" Pepe og Diego Costa i hovedrollerne.

Costa placerede en arm på Pepes kæbe i en nærkamp, og mens Pepe gik i græsset, dansede Atlético Madrid-bomberen rundt med en håndfuld modstandere, inden han sparkede bolden i mål med et fladt skud.

Inden pausen kom portugiserne foran på ny efter ukarakteristisk dårligt målmandsspil af David De Gea, der lod et dårligt placeret langskud fra Ronaldo smutte under sig.

Spanien kom blæsende ud til anden halvleg

Dermed var et defensivt indstillet Portugal-hold i en ønskeposition før anden halvleg, hvor Spanien var nødt til at satse for at komme tilbage i kampen.

Panikken nåede dog slet ikke at indfinde sig hos spanierne. Tværtimod slog de Portugal-spillerne groggy med to mål i løbet af tre minutter, inden stadionuret havde rundet en time.

Først satte Costa foden på Sergio Busquets hovedstødsaflevering, og kort efter bragte Nacho Spanien på 3-2, da han ramte bolden som en drøm og bragede bolden i mål via den ene stolpe.

Et træt Portugal-hold var i store problemer, men Ronaldo havde altså en enkelt genistreg mere i sig, og den gav portugiserne et point.

Portugals næste VM-opgave bliver Marokko 20. juni. Samme dag spiller Spanien mod Iran.