FIFA VM 2018

Salah starter ude i Egyptens første VM-kamp

Egyptens stjernespiller Mohamed Salah starter ude i første VM-kamp mod Uruguay.

Se VM-kampen mellem Egypten og Uruguay på TV 2 klokken 14

Mohamed Salah starter ude mod Uruguay i Egyptens første kamp ved VM.

På Twitter har det egyptiske landsholdet netop offentliggjort de 11 startende til kampen, og Liverpool-stjernen er altså ikke iblandt.

Så sent som i går torsdag på det egyptiske landsholds pressemøde før kampen, var landstræner Héctor Cúper ellers optimistisk.

- Jeg kan næsten garantere med 100 procents sikkerhed, at han kommer til at spille, medmindre der sker noget uventet i sidste øjeblik, sagde han ved den lejlighed.

Mohamed Salah er Egyptens ubestridt største stjerne. Før denne sæson skiftede han AS Roma ud med Liverpool, hvor han har fået sit helt store gennembrud.

I denne Premier League-sæson er det blevet til hele 32 mål for den egyptiske troldmand, og det er ny rekord i den bedste engelske række.

VM-slutrunden i Rusland er Egyptens første i 28 år, og det er usikkert, om landsholdet overhovedet havde kvalificeret sig, hvis ikke det var for Mo Salah.

I den afgørende kvalifikationskamp mod Congo scorede han på straffespark i overtiden, og det sikrede landsholdet pladsen blandt de 32 VM-nationer.

I Salahs fravær stiller Egypten og Uruguay således op:

Egypten: 

El-Shenawy

Fathy, Gabr, Hegazy, Abdelshafy

Warda, Elneny, Hamed, Treziguet

El-Said

Mohsen

Uruguay: 

Muslera

Varela, Gimenez, Godin, Caceres

Betancur, Vecino, Nandez, De Arrascaeta

Cavani, Suarez

Ligesom alle andre VM-kampe kan opgøret ses på TV 2 PLAY.