VM fodbold

Sen scoring sikrer Uruguay sejren over Egypten

Den anden kamp ved VM så længe ud til at ende uden scoringer, men et hovedstødsmål gav forløsningen for Uruguay mod Egypten kort før tid.

Se alle kampe fra VM på TV 2 PLAY

Mohamed Salah var det helt store samtaleemne op til VM, men Egyptens absolut største fodboldstjerne nåede ikke at blive den skulderskade kvit, som han pådrog sig i Champions League-finalen for Liverpool mod Real Madrid. Derfor måtte han se hele kampen mod Uruguay fra Egyptens bænk.

Egypternes offensiv led under fraværet af Liverpool-stjernen, og da Uruguay samtidig havde svært ved at kreere chancer, så det længe ud til, at kampen skulle ende uden scoringer.

Men med et minut tilbage af den ordinære spilletid kom forløsningen for Uruguay. Et frispark blev sendt ind i Egyptens felt, og her hoppede José María Giménez højere end alle andre og headede flot bolden i mål. Det blev kampens eneste scoring, og derfor endte det med en 1-0-sejr til Uruguay.

Egypten 0-1 Uruguay

  • 0-1 José María Giménez (90’)

Kampens forløb

Opgøret startede nervøst fra begge hold, der tydeligt ikke ville indkassere et mål tidligt. Men da kampen havde sat sig, var det med Uruguay i førersædet.

Angriberen Luis Suarez havde kampens første store mulighed efter 14 minutter, men tæt under mål sendte han en afslutning i sidenettet efter et hjørnespark.

Derefter bølgede det frem og tilbage, dog uden at nogen af holdene for alvor blev farlige. Det var tydeligt at se, at mens Uruguay forsøgte at presse på, var det egypternes fokus at holde nullet. Og det lykkedes de med i første halvleg.

Suarez manglede kølighed

Mens første halvleg var foregået i et stille tempo, begynde anden halvleg i det stik modsatte.

Uruguays Edinson Cavani fandt sin angrebsmakker Luis Suarez i dybden, og pludselig havde Suarez en direkte duel med Mohamed El Shenawy i Egyptens mål. El Shenawy kom dog flot ud og fik med en parade lukket af for afslutningen.

Efter den store chance til Luis Suarez fortsatte spillet fra første halvleg. Ingen af holdene investerede for alvor i chanceskabningen, og derfor blev det til meget boldflytteri i egne rækker.

De få chancer, der efterfølgende kom, var præget af fejl hos modstanderen, men hverken Egypten eller Uruguay formåede at blive farlige på modstanderens sidste tredjedel af banen.

Egyptens bedste chance i anden halvleg kom efter 72 minutter. Egypterne kombinerede sig frem til kanten af Uruguays felt, og det hele endte med et langskud fra højrebacken Ahmed Fathy, der dog blev grebet af Fernando Muslera i Uruguays mål.

Kort efter skulle Uruguay have været foran. Igen var det Edinson Cavani, der fandt Luis Suarez i en fri position, men i en situation, hvor Barcelona-spilleren normalt er køligheden selv, endte det med et træk for meget, og så kunne målmanden Mohamed El Shenawy ligge sig ned på bolden og afværge den store chance..

Rollerne som oplægger og afslutter for Uruguay blev byttet rundt med otte minutter igen. Suarez headede bolden ned til Cavani, der sendte en kvalificeret afslutning mod det lange hjørne. Men igen var El Shenawy på plads med en god redning.

Med to minutter tilbage var Edinson Cavani så tæt på, som man kan komme, uden at sende bolden i mål. Et frispark fra den venstre side af feltet blev sendt mod det fjerneste hjørne, og denne gang kunne Mohamed El Shenawy ikke nå den. Men til egypternes held prellede afslutningen af på stolpen.

Forløsning for Uruguay

Minuttet efter Cavanis afslutning på stolpen kom forløsningen for Uruguay.

Igen var det en dødbold, der startede det. Indskiftede Carlos Sanchez slog et frispark højt ind i Egyptens felt, og her sprang José María Giménez højt og pandede bolden i mål uden chance for Egyptens målmand.

Se målet i videoen herunder.

Få minutter efter blev der fløjtet af på Ekaterinburg Arena til stor jubel for Uruguays spillere, trænere og fans.

Med de tre point til Uruguay går de ind på andenpladsen i gruppe A. Rusland fører gruppen efter 5-0-sejren over Saudi-Arabien i åbningskampen.

Med nederlaget har Egypten stadig sin første VM-sejr nogensinde til gode. Lige nu er deres statistik på to uafgjorte og tre nederlag.

Omvendt var det Uruguays første sejr i deres første kamp ved en VM-slutrunde siden 1970.