VM fodbold

Spillere øjner nye kontrakter, men Jon Dahl forbyder forhandlinger under VM

Flere af de danske spillere er bevidste om muligheden for at score en ny kontrakt i en attraktiv klub. Der bliver dog ingen forhandlinger under VM.

Verdensmesterskabet i fodbold er ikke kun turneringen, hvor de bedste nationer spiller om et relativt lille guldtrofæ.

Det er også turneringen, hvor fodboldspillere kan lande karrierens bedste kontrakt på baggrund af en, to eller tre gode gruppekampe. Derfor er VM som udstillingsvindue et varmt emne i den russiske hede, hvor Danmark har lejr.

Flere spillere håber ligefrem at tage et karrieremæssigt spring i løbet af slutrunden. Men forhandlinger og lægetjek må vente til senere, fastslår assistenttræner Jon Dahl Tomasson. De danske spillere får nemlig ikke fri til den slags under slutrunden, ligesom Thomas Delaney gjorde det inden afrejse.

- Det er en anden situation nu. Nu skal de koncentrere sig om fodbold og vinde for Danmark, siger Jon Dahl Tomasson til TV 2 SPORT.

Så der bliver ikke kontraktforhandlinger undervejs?

- Nej. Så må det være mig, der er inde over som agent - så må jeg have 10 procent, så kan vi snakke om det, joker assistenttræneren.

Så sent som torsdag formiddag gav Martin Braithwaite udtryk for, at han helst skal gøre sig interessant for store klubber under slutrunden. Som det ser ud lige nu, skal han tilbage til engelske Middlesbrough - men det er ikke så sandsynligt, siger han.

Braithwaite håber ikke bare på at finde en ny klub; han kæmper for det.

- Et håb lyder som noget, hvor folk ligger på knæ uden at gøre noget for det. Jeg vil mere kalde det en målsætning. Jeg arbejder hen imod det - og det er helt sikkert en målsætning at gøre noget større.

Også Pione Sisto, som til daglig spiller i Celta Vigo, har store forhåbninger ved VM med henblik på klubkarrieren.

- Jeg håber da, jeg kan ramme to fluer med et smæk. At gøre det rigtig godt for holdet og indirekte vise mig selv frem og måske komme til at prøve noget endnu større, end det jeg prøver nu. Selvfølgelig tænker jeg på det. Jeg er godt klar over, at jeg er til VM, og der kan ske ting og sager, siger Sisto.

Braithwaite kan få VM-debut lørdag aften, når Danmark møder Peru. Kampen vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY.