Danmark bestemmer helt selv, hvad de vil med VM-puljen

16x9
Christian Eriksen er som s√• mange gange f√łr n√łglen til dansk succes, vurderer TV 2 SPORTs fodboldekspert Kasper Lorentzen, Foto: Lars M√łller / Lars M√łller/Ritzau Scanpix

KLUMME:

Gruppe C ligger godt til Danmark, men vi er is√¶r afh√¶ngige af vores helt store stjerne, Christian Eriksen, og hans formidable pr√¶cision i hans h√łjreben.

Den 11. Juni rejste jeg sammen med en fotograf til Rusland. N√¶rmere betegnet til modstandernes lejre. Der har ligget mange forberedelsestimer i at skulle s√¶tte sig ind i de to mandskaber for Peru og Australien, som jeg i Rusland skal holde √łje med.

Alle disse forberedelser har efterladt mig det indtryk, at de to hold, som af mange betegnes som de to hold vi skal kæmpe om andenpladsen i puljen med, ikke bliver nogen form for walkover.

Peru som mandskab

Peru er et mandskab, som spiller med rigtigt stor passion. Noget som de har fået overleveret fra deres fantastiske fans og den opbakning, som de kommer med til stort set hver eneste kamp de spiller. Samtlige af deres træningskampe op til VM har været proppet på lægterne med peruanske fans, om de har spillet i hjemlandet, USA eller Schweiz.

I Peru er du fan af landsholdet, som vi andre er fan af klubhold rundt omkring i verden. Det er 36 år siden de sidst var til en VM slutrunde, og det kan tydeligt ses på den eufori, der er i landet ovenpå kvalifikationen tilbage i november.

Det helt store sp√łrgsm√•l er s√•, om de kommer til at st√• i vejen for Danmark. Personligt ser jer Danmark som et bedre hold end Peru, men n√•r det er sagt, snakker vi ikke om nogen stor favoritv√¶rdighed her overhovedet.

Perus landshold f√łr testkampen mod Sverige forud for VM.
Perus landshold f√łr testkampen mod Sverige forud for VM. Foto: Tt News Agency / Ritzau Scanpix

Som vi s√• det i Danmarks VM-kvalifikationspulje, s√• blev Danmark dygtige til at g√łre spillet mere simpelt, samtidig med at vi form√•ede at leve p√• Christian Eriksens kvaliteter p√• standardsituationer. Netop denne lille 26-√•rige fynbos kvaliteter bliver rigtig afg√łrende i kampen mod Peru, for det er p√• fysikken, at vi f√łrer med l√¶ngder, og det er i hovedspillet, at vi kan sl√• Peru.

Peru har en aggressiv spillestil, n√•r de skal erobre bolde fra modstanderne, og det g√¶lder ogs√• for de fire bagerste p√• holdet. De beg√•r mange frispark uden for feltet, og det er her, vi skal h√•be p√•, at Danmark kan g√łre ondt p√• Peru. S√• Christian Eriksen m√• som s√¶dvanlig meget gerne have en rigtig¬†god dag, for serven bliver en meget vigtig brik i slaget med Peru.

Men vi skal ikke tage fejl af de sm√• peruanere, for de er ikke kommet for kun at deltage. De har ambitioner, og folket tror da ogs√• p√• at de kan sl√• lille Danmark. Forst√•eligt, for Peru er ligesom Danmark¬†ubesejret i mange kampe. Faktisk har de ikke tabt i deres seneste 15 kampe, n√łjagtig ligesom Danmark, hvoraf de har vundet hele 10 af dem, scoret 25 m√•l og kun lukket otte¬†m√•l ind. Deres seneste nederlag ligger tilbage i 2016 mod Brasilien.

Peru har dygtige spillere, som alle sammen er meget teknisk dygtige, som vi kender det fra det sydamerikanske. Efter træner Gareca kom til i 2015, er holdet begyndt at spille med flere unge spillere. Peru er dygtige til at spille med bolden langs jorden, men de er også realistiske, og de ved godt, hvornår de skal satse mere på bolderobringer og hurtige omstillinger.

En spillestil, som de viste i deres træningskamp mod Kroatien, hvor de accepterede, at Kroatien havde et stjernespækket mandskab, som var dygtigere på bolden end dem, men hvor de scorede to mål på erobringer og hurtig afslutning mod målet.

Perus profiler

Flere af deres spillere er v√¶rd at holde √łje med til slutrunden og is√¶r i kampen mod Danmark. For ikke at g√• for meget i detaljer med hver enkelt spiller, s√• f√•r I lige et par navne som m√•ske kan virke ukendte, men som Danmark skal passe p√•. Luis Adv√≠ncula, Perus h√łjreback - stor fart og offensiv kvalitet -¬†her venter der en stor opgave for Jens Stryger. Christian Cueva, den kreative midtbanemand, som er en nydelse at f√łlge. Edison Flores¬†v√¶lter ikke i succes herhjemme, og ham kender de fleste danskere som f√łlger med i Superligaen, men for Peru laver han virkelig gode og vigtige detaljer i spillet. De helt store stjerner Guerrero og F√°rfan er holdets to st√łrste profiler.

Australien

Det d√•rligst seedede¬†hold i Danmarks pulje, Australien, som skulle ud i fire play-off kampe f√łr de n√•ede VM-slutrunden i Rusland, kommer som holdet der kun kan overraske. Kvalifikationen var ikke prangende, og det var den aldrende og meget erfarne Tim Cahill, som m√•tte redde dem i play-off kampen mod Syrien¬†som gik i forl√¶nget spilletid.

Veteranen Tim Cahill er med til VM for Australien.
Veteranen Tim Cahill er med til VM for Australien. Foto: Benjamin Cremel / Ritzau Scanpix

Generelt har deres kvalifikation til VM v√¶ret turbulent, da d√•rlige resultater undervejs medf√łrte meget stor kritik af deres dav√¶rende tr√¶ner Ange Postecoglou, som i et ti minutters langt interview med australsk TV, blev angrebet af TV-v√¶rten og eksperten, og konstant afbrudt da han skulle forsvare sine resultater. Ange Postecoglou blev siddende i tr√¶ners√¶det og kvalificerede holdet til VM slutrunden, kun for et par dage efter at sige stop som landstr√¶ner for Australien. Et stop som mange anser som et statement mod de mange kritikkere.

Nu skal Bert van Marwijk stå i spidsen for de australske drenge til VM, hvorefter han bliver erstattet af Graham Arnold, som tidligere har været både assistent- og cheftræner for Australien, men som lige nu er cheftræner i Sydney FC.

Derfor er Australien en sv√¶r st√łrrelse at vurdere inden VM, for med ny tr√¶ner ved roret og ny formation, s√• medf√łlger der garanteret ogs√• nogle nye spillere i startopstillingen. Deres resultater i tr√¶ningskampene inden VM er heller ikke rigtig til at blive kloge p√•. Her har Australien f√•et en lussing p√• 1-4¬†til Norge, men efterf√łlgende 0-0 mod Colombia, dog med en del held i spr√łjten og et br√¶ndt straffespark til Colombia. S√• har de lige sl√•et, godt nok et svagt tjekkisk mandskab, men med hele 4-0, kun to uger inden deres f√łrste puljekamp mod Frankrig.

Inden afrejsen mod Rusland¬†besejrede de Ungarn med 2-1¬†samme aften hvor¬†Danmark slog Mexico p√• Br√łndby Stadion. S√• hvilket hum√łr og form de er i til slutrunden, bliver sv√¶r at sp√• om, men en ting er sikkert, de er det d√•rligste hold i Danmarks pulje.

Australiens profiler

Australien har gode spillere p√• holdet, men vi m√• ogs√• erkende,¬†at n√•r deres st√łrste profil¬†Aaron Mooy spiller for Huddersfield Town F.C. i Premier League, s√• er der langt op til Christian Eriksen og Tottenham. Men vi skal ikke tage fejl af Australien, for de besidder mange fine spillere¬†som l√łber rundt i Europa til dagligt.

Mile Jedinak, der¬†netop har misset oprykning med Aston Villa i den afg√łrende kamp p√• Wembley mod Fulham, er udset af de australske medier til at skulle neutralisere Danmarks helt store stjernespiller Christian Eriksen. Respekten hos de australske medier ligger netop hos den lille dansker, som de mener er altafg√łrende for dansk succes.

Mathew Leckie er efter min mening spilleren med de st√łrste individuelle kvaliteter, og som¬†fra sin h√łjre kant¬†udfordrer meget i fart.

M√•ske er det ogs√• en af grundene til, at landstr√¶ner √Öge Hareide har set helt bort fra Riza Durmisi, hvis kvaliteter ligger i det offensive, da det her bliver en stor defensiv opgave for Jens Stryger endnu en gang. Tom Rogic fra Celtic, en h√łj offensiv spiller med et godt spark fra distancen, bliver en opgave som den danske defensive midtbane skal v√¶re meget v√•gne overfor.

Alt i alt er Australien er et hold som Danmark kan sl√•. Det er det svageste hold i Danmarks VM pulje, og hvis vi skal g√łre os nogen som helst forh√•bninger om videre deltagelse, s√• skal vi kunne sl√• Australien, hvilket jeg ogs√• mener, vi er i stand til.