VM fodbold

Dansk matchvinder: - Jeg starter som skurk og slutter som helt

Yussuf Poulsen var manden bag både straffesparket til Peru og det danske sejrsmål i VM-premieren.

Det danske landshold kunne ikke have fået en resultatmæssig bedre start på VM. Med en snæver og hårdt kæmpet sejr på 1-0 snuppede landsholdet tre skønne VM-point.

Manden bag målet var den danske angriber Yussuf Poulsen, der efter 59 minutter fik en hel nation til at juble, da han udnyttede en friløber med en kold afslutning fra venstrestøvlen.

Men kantspilleren lignede ikke en matchvinder i slutningen af første halvleg. Snarer tværtimod. Her fik han nemlig fældet Perus Christian Cueva i det danske felt, som kostede et straffespark, der dog blev brændt.

- Det var fantastisk. Jeg starter kampen som skurk og slutter den som helt. Det var en meget turbulent kamp, lød det fra angriberen da TV 2 SPORT fangede ham efter kampen.

- Det var ulideligt inde på banen. Vi redder bolden på stregen og kaster os rundt. Det er det, der skal til nogle gange, og det er fedt, vi viser, at vi også kan det. Man kan ikke sætte en finger på vores indsats og vilje i dag.

Det danske landshold var presset i bund af de hurtige sydamerikanere i store dele af opgøret, og var det ikke for Kasper Schmeichel i det danske mål, så kunne resultatet meget vel være blevet et andet.

Det anerkender Yussuf Poulsen da også, selvom han med sin scoring og indsats blev valgt til kampens spiller.

- Jeg ved ikke, om det er fair, at jeg bliver valgt til kampens spiller. Jeg ville nok have givet den til Kasper, men jeg er glad og stolt. Det er da fedt at få sådan en pris, fortalte Yussuf Poulsen efter kampen til TV 2 SPORT. 

Selv var den danske redningsmand mere formælt om sin egen præstation.

- Det er en dejlig følelse at vinde. Alle var fantastiske, og vi var solide. De har et par chancer, men det var ikke det helt store, fortalte Kasper Schmeichel til TV 2 SPORT efter kampen.

Danmark spiller næste kamp mod Australien den 21. juni. Kampen spilles klokken 14 og vises på TV 2. Desuden bliver den vist på storskærm i Tivoli.