VM fodbold

Et selvmål og et straffespark sikrede kroatisk VM-sejr

Kroatien fik den ønskede start på VM, da de snuppede en sejr over Nigeria efter en kamp, der bød på meget få højdepunkter.

Se alle VM-kampe direkte på TV 2 PLAY

Kroatien og Nigeria lukkede en actionpræget lørdag af ved VM i fodbold, da de tørnede sammen i Kaliningrad.

Men hvor kampene tidligere på lørdagen bød på masser af drama og underholdning, må kampen mellem Kroatien og Nigeria ryge i kategorien 'søvndysende'.

Efter 90 sløje minutters fodbold var det de ternede kroater, der kunne juble til sidst efter en sejr på 2-0.

Kroatien 2-0 Nigeria

  • 1-0: Oghenekaro Etebo (32' - Selvmål)
  • 2-0: Luka Modric (72' - Straffespark)

Lyn-analyse

En dårlig kamp hvor Kroatien får en heldig scoring på en dødbold og herefter får kampen, hvor de gerne vil have den. Nigeria kunne ikke skabe noget overhovedet gennem 90 minutter, derfor er det også en helt fortjent kroatisk sejr, der vinder uden at anstrenge sig synderligt. 

Sådan forløb kampen

I en første halvleg hvor begge hold havde meget svært ved at spille sig frem til de store chancer, var det ikke overraskende en dødbold, der fik åbnet opgøret en lille smule efter en halv times spil.

Her kunne Luka Modric sende et hjørnespark ind fra højreside, som Ante Rebic fik forlænget ved forreste stolpe. Her kunne Mario Mandzukic kaste sig ned og sætte panden på bolden og ramme uheldige Oghenekaro Etebo, der kunne noteres for et selvmål.

Med føringen var det ikke meget Kroatien havde at komme med frem af banen, men da afrikanerne ikke kunne spille sig igennem det kroatiske forsvar, kunne de to hold gå til pause med 1-0

Hvis man havde fået banket forventningen op om en bedre fodboldkamp i anden halvleg, blev de drømme hurtigt punkteret. For anden halvleg gav ligeså få højdepunkter som de første 45 minutter.

Efter 59 minutter fik vi opgørets første forsøg indenfor målrammen, da Odion Ighalo fik headet ufarligt på mål. 10 minutter efter fik vi så anden halvlegs nærmest eneste højdepunkt, da et nyt hjørnespark fra Luka Modric resulterede i et klodset straffespark begået af William Troost-Ekong, der rev Mario Mandzukic ned i feltet.

Straffesparket blev sikkert eksekveret af Luka Modric.

Med et kroatisk hold i stor kontrol, dog uden at imponere, og et nigeriansk mandskab uden offensivt bid blev det ikke til mere. 

Kroatien vinder 2-0 og topper VM's gruppe D foran Argentina og Island, der tidligere lørdag spillede 1-1.