FIFA VM 2018

Frankrig reddet af teknologi mod Australien

Frankrig fik med nød og næppe tre point, da de mødte Australien i Danmarks VM-gruppe.

Se alle VM-kampe direkte på TV 2 PLAY

Storfavoritterne fra Frankrig skulle bruge hjælp fra flere kanter, før de sikrede sig tre point mod Australien i Danmarks VM-gruppe.

Efter en målløs første halvleg, udviklede opgøret sig gevaldigt i de sidste 45 minutter. Først blev Frankrig tildelt et straffespark efter brug af videosystemet VAR, hvor Antoine Griezmann sikkert scorede. Kort efter kom kampens andet straffespark, da franske Samuel Umtiti havde hånd på bolden i eget felt. Her var der ingen slinger i valsen fra australske Mile Jedinak, der udlignede.

Ni minutter før slutfløjt kom forløsningen for Frankrig. En Paul Pogba-afslutning strøg via overlæggeren ned på græsset igen. Dommeren fløjtede for straffe, efter mållinjeteknologi havde forsikret ham om, at scoringen talte.

Opgøret bød ikke på flere scoringer, og derfor levede Frankrig op til favoritværdigheden i landets første kamp ved VM i Rusland.

Frankrig 2-1 Australien

  • 1-0: Antoine Griezmann (58' - straffespark)
  • 1-1: Mile Jedinak (61' - straffespark)
  • 2-1: Paul Pogba (81')

Lyn-analyse

- Det var en hakkende fransk VM-start. Den første kamp er altid speciel, men på bundlinjen står der, at de fik tre point, og det er det vigtigste for dem. Samtidig sender Australien et signal til Danmark og Peru om, de på ingen måde er en' walk over'.

Kampens forløb

Opgøret startede som lyn og torden for de franske stjerner. Med Paul Pogba og Antoine Griezmann ved roret tog Frankrig straks teten i opgøret.

Det var dog Australien, der var først med et nærgående forsøg. En dødbold ind i det franske felt blev rettet af af Corentin Tolisso, men heldigvis for ham var holdkammeraten Hugo Lloris klar med en hurtig refleks i målet.

Den mulighed fungerede som et wake up-call for Frankrig, der trak sig lidt længere tilbage på banen. Derfor forløb resten af første halvleg uden de helt store scoringsmuligheder.

VAR i brug

Det, første halvleg ikke havde i drama, havde anden halvleg til gengæld.

Efter 56 minutter blev Antoine Griezmann nedlagt i det australske felt, men dommer Andrés Cunha lod spillet fortsætte. Men da bolden næste gang var ude af spil, løb Cunha hen til videosystemet VAR. Og efter at have set tacklingen mod Griezmann igen, var han ikke i tvivl. Straffespark til Frankrig.

Det udnyttede Antoine Griezmann sikkert til at bringe Frankrig på 1-0.

Se Frankrigs 1-0-scoring i videoen herunder.

De franske spillere kunne dog ikke juble længe over scoringen, for bare tre minutter efter Griezmanns scoring, blev Australien tildelt et straffespark.

Samuel Umtiti, der muligvis ikke havde ikke fået hænderne ned efter 1-0-scoringen, ramte bolden med den ene hånd i eget felt, og derfor kunne Andrés Cunha uden de store obstruktioner fløjte for straffespark igen.

Her trådte Mile Jedinak i karakter for Australien. Et sikkert spark sikrede udligningen.

Se den australske udligning mod Frankrig i videoen herunder.

Teknologi reddede Frankrig

Efter den australske udligning stod der igen Frankrig på spillet.

De havde flere muligheder, men det var teknologi, der reddede storfavoritterne.

En afslutning af den franske stjerne Paul Pogba strøg mod det australske mål, og kort efter fløjtede Andrés Cunha, fordi mållinjeteknologien havde gjort ham opmærksom på, at bolden havde været over stregen.

Se Frankrigs vindende mål mod Australien i videoen herunder.

Derfor var stillingen 2-1, og da der ikke blev scoret mere i opgøret, kunne Frankrig juble over tre point i VM's gruppe C.