FIFA VM 2018

Hareide roser Danmarks defensiv efter sejr over Peru

Landstræner Åge Hareide hæfter sig ved en stærk dansk defensiv præstation mod Peru og hylder især Kasper Schmeichel i målet.

Se eller gense Peru-Danmark på TV 2 PLAY.

Danmark var til tider presset helt ned under græstæppet på Mordovia Arena i Saransk, men lykkedes med at hive en 1-0-sejr hjem over Peru.

Den danske landstræner Åge Hareide var derfor ikke overraskende en glad mand efter Danmarks VM-åbningskamp.

- Jeg har det meget godt. Det blev en hård kamp, hvilket vi vidste på forhånd. Men da vi kom foran, kunne vi koncentrere os om at forsvare. Vi fik også nogle gode kontramuligheder, og der skulle vi have gjort det bedre, siger Åge Hareide til TV 2 SPORT.

- Til sidst presser de os hårdt og kaster alle mand frem. Vi spillede vores femte kamp i træk uden at lukke et mål ind, og det er stærkt defensivt arbejde, plus at Kasper (Schmeichel, red.) var fantastisk i målet i dag.

Danmarks norske landstræner er godt klar over, at den danske præstation ikke var til et 12-tal mod peruanerne, men forklarer det med, at spillerne måske var en anelse bange.

Nu må de værste VM-nerver dog være rystet væk, og Danmark kan se frem mod en utrolig vigtig kamp mod Australien, som begyndte sit VM med et nederlag til Frankrig.

- Det betyder meget (at få den her start, red.). Det viser, at vi har et hold, der kæmper for det, og det betyder meget i fodbold, siger Hareide.

Hvor langt kan det her hold gå?

- Det ved jeg ikke endnu, for vi møder Australien, og det bliver en tilsvarende hård kamp. Det bliver hårde og tætte kampe, men vi har fået en god start.

Danmark møder Australien torsdag den 21. juni, og tirsdag den 26. juni gælder det Frankrig i Danmarks sidste kamp i gruppe C.