FIFA VM 2018

Kenn Hansen var overrasket over manglende kendelse før VAR-dom

Danmark fik dømt et straffespark imod sig på grund af den omdiskuterede VAR-teknologi i kampen mod Peru, men slap med skrækken.

Kort før pausen i det danske landsholds første VM-kamp mod Peru måtte de danske spillere indkassere et straffespark, efter det omdiskuterede Video Assistant Referee-system (VAR) blev taget i brug.

Efter 44 minutters spil afbrød kampens ghanesiske dommer, Bakary Gassama, spillet for at se en situation fra det danske felt igennem på video, som er muligt for dommerne under VM i Rusland.

I situationen fik den danske angriber Yussuf Poulsen lige akkurat hægtet Perus Christian Cueva, der snørede danskeren med et par fikse træk.

- Det ligner et straffespark. Kommer der VAR på den her? Vi får at se, lød det fra TV 2s kommentator Thomas Kristensen under kampen.

Og han skulle desværre få ret. For efter at have kigget billederne igennem pegede Bakary Gassama på pletten.

- Ja, det er det her, VAR er lavet til. Så sådan et straffespark ikke må gå uopdaget hen, og den er soleklar. En spiller kan simpelt hen ikke filme sig til sådan et straffespark. Dét fald er på grund af en berøring, var den tidligere topdommer Kenn Hansens vurdering i TV 2s pausestudie.

Måske overraskende at han ikke dømmer det i første omgang?

- Ja, det vil jeg faktisk sige. Jeg synes, han har været jævnt dårlig hele første halvleg, så det overrasker mig ikke vanvittigt, sagde Kenn Hansen.

Straffesparket ville Christian Cueva heldigvis selv eksekvere, men det var langtfra en god idé. 

Den peruanske midtbanespiller kunne ikke holde hovedet koldt over for en dansende Kasper Schmeichel på stregen i det danske mål og sendte bolden langt over.

Herefter kunne de to hold gå til pause med samme stilling, som da det hele begyndte - 0-0.

Her viste tv-billederne en tydeligt berørt Christian Cueva, der måtte søge trøst hos sine holdkammerater efter det brændte straffespark.

Danmark endte med at vinde kampen 1-0 på mål af Yussuf Yurary Poulsen.

Genoplev kampen i vores liveblog herunder: