FIFA VM 2018

'Kolossal stor rolle' er placeret hos Danmarks reserver

Danmark har brugt tre dage på at træne dødbolde inden mødet med Peru. Undervejs har de danske reserver ageret menneskelige kegler.

Danmark mod 'Peru'. Det har været situationen i tre dage inden VM-premieren lørdag aften.

Onsdag, torsdag og fredag har den forventede, danske startellever trænet dødbolde mod reserverne, der har været stand in for peruanerne.

På samme måde har Danmark spillet 11 mod 11, hvor taktikken er blevet finpudset for lukkede døre. Og reserverne har gjort det så godt i optakten til kampen, at assistenttræner Jon Dahl Tomasson føler sig kaldet til at rose spillere som Mathias 'Zanka' Jørgensen, Jannik Vestergaard, Jonas Knudsen og Viktor Fischer.

- Potentialet er enormt for det her hold. Det er et godt hold. Gode drenge. De kan lide at arbejde sammen, og de kan lide at arbejde hårdt. Og jeg bliver nødt til at sige, at de spillere, der ikke har spillet undervejs, har haft en kolossal stor rolle, siger Danmarks assistenttræner og fortsætter:

- De har rendt rundt og skulle 'være Peru'. Det er jo ikke dét, man gider. Det er der ingen, der gider. Men de gør det, og de gør det med stor professionalisme. Og det er vigtigt, for det gør holdet endnu stærkere.

Ligner samme 11 som mod Mexico

Bedømt ud fra spillernes kommentarer i løbet af ugen virker det til, at Åge Hareide genvælger startopstillingen fra den seneste testkamp mod Mexico. Og det gør han klogt i, vurderer TV 2 SPORTs fodboldekspert Kenneth Emil Petersen.

- De seneste kampe har vist, at det fungerer. Presset mod Mexico fungerede godt, og det kan være nøglen til at sætte et boldsikkert peruansk hold under pres. Og så har vi nogle individualister som eksempelvis Pione Sisto, hvis han kan få løftet sit niveau, lyder det fra OB-spilleren.

- Martin Braithwaite gjorde et super indhop mod Mexico, og der har været talt, om han skulle bringes i spil i stedet for Sisto, der har haft et formdyk. Han har ikke vist det, man kan forvente af ham, men jeg vil ikke blive overrasket, hvis Hareide vælger de samme 11 spillere som mod Mexico. Det har ligget i kortene i lang tid, siger Kenneth Emil Petersen.

Det vil sige, at Schmeichel skal vogte målet bag Dalsgaard, Kjær, Christensen og Stryger. Foran dem vil Kvist, Eriksen og Delaney spille, mens Poulsen, Jørgensen og Sisto ser ud til at blive trioen i front.

Danmark møder Peru lørdag klokken 18, og kampen vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY med optakt fra klokken 16.30.