FIFA VM 2018

Lykkelig islandsk helt: - Jeg har nærstuderet Messi

Hannes Halldorsson blev den store islandske helt, da hen snuppede et straffespark fra selveste Lionel Messi.

Island gik lørdag ind til deres første kamp nogensinde ved en VM-slutrunde i fodbold, da de tørnede sammen med Lionel Messi og storfavoritterne fra Argentina.

Som om det ikke er nok til stof til historiebøgerne på vulkanøen, så valgte målmand Hannes Halldorsson at skrive sit helt eget kapitel til historien om islandsk fodbold.

Efter en times spil fik Argentina tilkendt et straffespark, som Lionel Messi skulle forsøge at eksekvere. Men den islandske målmand ville det anderledes.

- Jeg har gjort en masse hjemmearbejde og set på mange straffespark fra Messi. Jeg har også set tilbage på nogle af de straffespark, jeg har stået over for, så jeg kunne se, hvad han forventede af mig, lød det fra den islandske helt efter kampen ifølge FIFA.

Og Hannes Halldorsson valgte helt rigtigt.

Han sprang til højre, nøjagtig samme sted som Lionel Messi sendte bolden hen.

Det brændte straffespark øgede kun det argentinske pres mod det islandske mål. Men Hannes Halldorsson og Island holdt stand og sikrede sig et point med 1-1.

- Det er en drøm, der går i opfyldelse for mig, at jeg reddede det straffespark. Specielt fordi det hjalp os til at få et point, der kan blive meget vigtigt for os, når vi skal forsøge at komme videre fra gruppen, afslutter Halldorsson.

Hvis Island skal videre fra gruppen, så kræver det nogle flere point.

Dem skal islændingene forsøge at hente mod Nigeria og Kroatien, der er de to andre hold i VM's gruppe D.