FIFA VM 2018

Peruanere ’fra alle dele af samfundet’ strømmer til Rusland

De danske fans kommer i klart undertal, når Danmark møder Peru i VM-premieren lørdag aften. 645 danskere vil være på plads.

Arriba Peru!

Peruanske fodboldfans er rejst til Rusland. I hobetal synger og larmer de fra morgen til sen aften. Først i Moskva, hvor Peru har base, og nu i Saransk, hvor premieren mod Danmark skal spilles.

- Det er fantastisk at se. Der er fans fra Peru uanset hvor vi spiller. Vi ved, vi har deres støtte. Og de nyder virkelig det her øjeblik, siger Perus træner Ricardo Gareca.

- Det er folk fra alle dele af samfundet, der er kommet her til Rusland. De har gjort meget for at komme hertil, og derfor vil vi gøre store anstrengelser for at give noget tilbage til dem.

Historier går blandt andet på, at nogle fans har solgt deres bil for at få råd til at tage til VM.

100.000 ville købe billet

Det er 36 år siden, Peru senest har været med ved VM. Det fodboldgale land, hvor man holder med landsholdet snarere end et klubhold, er derfor på den anden ende. Over 100.000 peruanere har søgt om lov til at købe billet til gruppekampene i Rusland. Knap 45.000 fik lov til det.

Lørdag aften forventes mellem 10.000 og 12.000 peruanere at være på plads på stadion – plus de peruanere, der er emigreret og derfor har søgt Fan ID og købt billet med andet pas end det peruanske.

Peruanske fans i Moskva.

Til sammenligning var der fredag morgen solgt 645 billetter til danske fans. I alt er der afsat knap 5000 billetter til Danmarks tre gruppekampe, hvor det sidste opgør mod Frankrig bliver det klart største tilløbsstykke.

- Det ændrer ikke så meget i forhold til, hvordan vi forbereder os til en kamp, siger Danmarks anfører Simon Kjær om den ulige fordeling på tilskuerpladserne lørdag aften.

- Umiddelbart har det ikke den store betydning. Vi skal gå ind til kampen på samme måde, om vi så har 20.000 fans eller 700 fans. Det er sådan set ligegyldigt.

For Ricardo Gareca er den massive, peruanske støtte alt andet end ligegyldig.

- Det giver noget energi til os. Det er helt sikkert. Vi håber, vi kan give noget tilbage til dem.

Danmarks premierekamp spilles på Mordovia Arena, der er bygget til VM. Stadion har plads til knap 45.000 tilskuere.