FIFA VM 2018

Randers-målmand redder straffe fra Messi og sikrer islandsk overraskelse

Lionel Messi brændte straffespark mod Randers-målmanden Hannes Haldorsson, da Argentina kun fik 1-1 mod Island ved VM.

Se alle VM-kampe direkte på TV 2 PLAY

Storfavoritterne fra Argentina, og i særdeleshed Lionel Messi, fik en skidt start på VM, de de kun fik 1-1 mod Island.

Lionel Messi blev nemlig den helt store skurk, da han med en halv time tilbage brændte et straffespark på den islandske målmand Hannes Haldorsson, der til daglig står på mål i den danske klub Randers FC.

Efter en actionpræget indledning på opgøret var det ellers Sergio Agüero, der planmæssigt bankede Argentina i front efter 19 minutter.

En dårlig afslutning fra venstrebacken Nicolas Tagliafico fik Sergio Agüero opsnappet i feltet. Her fik den farlige angriber vendt rundt og med et tørt hug sendt bolden op i hjørnet med venstrefoden.

Den føring lod islændingene sig dog langt fra ryste af. Bare fire minutter senere fik Alfred Finnbogason sendt bolden i nettet på en ripost fra Willy Caballero i det argentinske mål, der kun fik halvklaret det flade indlæg fra islændingenes offensive styrmand, Gylfi Sigurdsson.

Efter en første halvleg med en stort set usynlig Lionel Messi, skulle argentineren komme i stort fokus efter en times spil. Et korrekt dømt straffespark fremtvunget af Maximiliano Meza skulle Lionel Messi eksekvere, men Randers-målmand Hannes Haldorsson gik rigtigt og snuppede et svagt spark fra den argentinske stjerne.

Herfra fortsatte Argentina og Lionel Messi med at presse på for en føring, men de argentinske favoritter blev ikke for alvor farlige før til sidst, hvor Hannes Haldorsson på ny diskede op med en ny kæmpe redning. Derfor måtte Argentina nøjes med et enkelt point og 1-1 mod de hårdt kæmpende islændinge.

Argentina 1-1 Island

  • 1-0: Sergio Agüero (19')
  • 1-1: Alfred Finnbogason (23')

Lyn-analyse

Vi vidste godt, at Island har en fantastisk defensiv. I dag fik vi så også bekræftet, at den argentinske defensiv ser rigtig sløj ud. Der skulle ikke så meget til, før Island kunne skabe chancer. Argentina skuffer mig, men det skal med, at det er meget svært at spille mod et hold som Island, der står så kompakt.

Kampens forløb

Det var en kamp, hvor Argentina fra start satte sig på bolden, men samtidig fik den store islandske fysik at føle. Efter bare tre minutter var den første sydamerikaner i græsset. På trods af en hård stempling over anklen kom venstrebacken Nicolas Tagliafico dog på benene igen.

Efter ni minutter viste Island, at opskriften fra overraskelserne ved EM for to år siden stadig var intakt. En opspilsfejl fra Argentina resulterede prompte i en gigantisk chance til Bekir Bjarnason, der dog sendte bolden forbi.

En kæmpe mulighed, som islændingene ti minutter senere skulle få ekstra grund til at ærgre sig over.

For en dårlig afslutning fra Nicolas Tagliafico endte i støvlerne på den altid farlige Sergio Agüero, der ikke skulle bruge meget tid på at få vendt sig rundt og sende bolden resolut i kassen med venstrefoden.

Herfra var der næppe mange, der havde regnet med andet end en argentinsk dominans. Men fire minutter senere var der bragt balance i regnskabet.

Et kaotisk og uorganiseret argentinsk forsvar tillod Gylfi Sigurdsson at slå et fladt indlæg ind i feltet, som Willy Caballero i målet kun fik halvklaret. Og første mand over riposten var islandsk. Alfred Finnbogason sendte iskoldt bolden i nettet til 1-1.

Efter 20 minutters velspillet og tempofyldt fodbold faldt kampen noget i tempo. De tålmodige argentinere og Lionel Messi kunne ganske enkelt ikke bryde igennem den islandske defensiv.

Kort før pausen fik Islands bedste mand, Gylfi Sigurdsson, danset sig igennem et par argentinere i feltet. Afslutningen mod det lange hjørne fik en ellers usikker Willy Caballero fint taget sig af, så de to hold kunne gå til pause med 1-1.

En første halvleg hvor kampens største stjerne, Lionel Messi, ikke gjorde stort væsen af sig og blot kunne notere sig for et par forholdsvis ufarlige landskudsforsøg. 

Lionel Messi kom for alvor i fokus efter en times spil. Her fik Argentina tildelt et korrekt dømt straffespark, som Messi skulle forsøge at eksekvere. Men i duellen med Randers-keeper Hannes Haldorsson trak argentineren det korteste strå efter et svagt straffespark.

Herefter forsøgte Argentina sig med et intensivt pres, der resten af kampen ikke kastede de store chancer af sig.

Når det en sjælden gang i mellem brændte på, så var Hannes Haldorsson en meget sikker sidste skanse i det islandske mål.

Med fight og kløgt lykkedes det Island at snuppe et enkelt point fra de argentinske storfavoritter.

De to andre hold i gruppe er Nigeria og Kroatien, der mødes senere lørdag aften.