VM fodbold

Sådan ser de danske spilleres menuer ud under VM

Menuen under VM byder på god variation for det danske landshold. Bare ikke på kampdage. Her er menuen den samme, som den har været de sidste mange år.

De danske drenge skal forsøge at sparke VM igang på bedst mulig vis med en sejr over Peru lørdag.

Og i bestræbelserne på at sikre at Åge Hareides mandskab er så klar som mulig på missionen, ikke bare mod Peru, men til hele VM, har landsholdet pakket to danske kokke med i kufferterne til Rusland.

Som bekendt duer danske helte ikke uden mad og drikke. Og særligt på kampdage er opskriften på dansk succes klar. Toastbrød med Nutella er der blandt andet at finde på morgenbordet, og til middag er der pasta kødsovs.

- Sådan har det altid været. I hvert fald lige så lang tid, som jeg har været med, fortæller Nicolai Boilesen, der ikke kom med til VM, men flere gange har været en del af landsholdet.

- Det er næppe videnskabeligt bevist, at pasta kødsovs er det bedste, hvis man skal præstere. Men sådan har det altid været, og Nutella og toastbrød bliver der næppe ændret ved heller.

Men når det ikke er kampdag i det russiske, så er det langt fra den samme mad spillerne, vil blive mødt af dag efter dag i hotelbuffeten. 

Variation er nemlig nøgleordet, når man tager et kig på VM-menuen, de to danske kokke disker op med i Rusland.

I morgenmadsbuffeten kan de danske drenge blive mødt af alt fra smoothies, havregrød, frisk frugt i lange baner, omeletter, bacon og toastbrød for blot at nævne et par ting.

Til aften er variationen ligeså stor. Her kan menuen blandt andet stå på alt fra lammekoteletter, kyllingschnitzel, laks, pasta og selvfølgelig en masse grøntsager. 

- Det betyder alt. Man skal jo have noget ordentlig mad og fyldt depoterne, helst med sund og god mad. Og de er heldigvis rigtig gode til at variere det lidt, fortæller Lasse Schøne til TV 2 SPORT.

Fiskefilet på ønskesedlen

Det er langt fra første gang det danske landshold gør brug af egen kok. I 15 år har Per Thøstesen været fast mand bag kødgryderne i landsholdslejren.

- Per er meget, meget dygtig. Alle spillerne smiler, når vi rejser til kamp og Per er på plads. De er mere glade for Per end mig, fortæller den danske landstræner Åge Hareide til TV 2 SPORT.

Men selvom der et stort udbud i buffeten, og Per Thøstesens kokkerering som regel får smilet frem, er der alligevel et par ønsker fra spillerne.

- Jeg synes godt, at han måtte lave noget mere smørrebrød. Fiskefillet er jo dejligt, griner Lasse Schøne.

Må man så godt få remoulade på?

- Ja, det må man godt.

Samme holdning har manden bag kødgryderne dog ikke.

- Nej, eller jo... hvis han laver et af sine hug som i Ajax, så skal jeg nok lave remoulade. Men jeg vil se det mål først, fortæller Thøstesen til TV 2 SPORT.

Når Per Thøstesen ikke tryller sund og nærende brændstof frem til de danske drenge i de russiske køkkener, så driver han sin egen restaurant i København.

Husk, du kan se alle kampe fra VM på TV 2 Play.