FIFA VM 2018

Schmeichel overpræsterede nærmest, siger ekspert

Eksperterne er ikke i tvivl. Kasper Schmeichels præstation i det danske mål mod Peru var helt fænomenal.

Det danske landshold har god grund til at give målmand Kasper Schmeichel et ekstra klap på skulderen efter lørdagens VM-åbning mod Peru.

Det lykkedes nemlig at snuppe en sejr på 1-0, men det var næppe blevet til tre point uden Leicester-keeperen i det danske mål. Gang på gang hev han nemlig en vigtig redning op, når landsholdet var presset i bund.

Han overpræsterer jo nærmest

Thomas Sørensen, tidligere landsholdsmålmand og TV 2 SPORTs fodboldekspert

Og Schmeichels præstation er der da også blevet bidt mærke i hos eksperterne.

- Han står helt fænomenalt i dag. Han er utrolig reaktionsstærk og er bare helt outstanding. Han er uden tvivl kampens spiller, lød det fra FCK- og landsholdsspilleren Nicolai Boilesen i TV 2's studie efter kampen.

Også den tidligere landsholdskeeper Thomas Sørensen måtte bukke sig dybt i støvet for den danske redningsmand.

- Han overpræsterer jo nærmest. Man kan slet ikke sætte nogen fingre på hans præstation overhovedet. Han har flere afgørende redninger, og han viser i dag, at han er en klasse målmand. Særligt i slutminutterne, hvor han viser lederskab og overskud. Lad os håbe, han kan fortsætte med det her til VM, lød det fra Thomas Sørensen, der kommenterede kampen mod Peru for TV 2.

- Man kan bare se, at der er en ro i hans spil. Han er i rigtig god balance. Han bliver stående, gør det svært og kommer ind i hovederne på angriberne. Han har også lidt held med sig, men præstationen i dag er til UG med kryds og slange, lød det fra en imponeret Thomas Sørensen.

Men selvom eksperterne var dybt imponeret over Kasper Schmeichel, så er hovedpersonen ikke videre optaget af sin egen præstation.

- Det er en dejlig følelse at vinde. Alle var fantastiske, og vi var solide. De har et par chancer, men det var ikke det helt store, fortalte Schmeichel til TV 2 SPORT efter kampen.

Danmarks næste kamp er mod Australien den 21. juni. Kampen spilles klokken 14 og vises på TV 2. Desuden bliver den vist på storskærm i Tivoli.

Se et sammendrag af Danmarks kamp mod Peru i klippet herunder:

Se et sammendrag af Danmarks første VM-kamp mod Peru. Video: Anders Masannek Jørgensen