FIFA VM 2018

Var Ronaldos skæg-jubel en hilsen til Messi?

Cristiano Ronaldo tog debatten op om, hvem der er den bedste fodboldspiller nogensinde, da han scorede til 1-0 mod Spanien ved VM.

Verdens bedste fodboldspiller nogensinde.

Det er en diskussion, som der nok aldrig kommet en entydigt svar på. Men alligevel tog Cristiano Ronaldo debatten op, da han bragte Portugal foran mod Spanien i VM-storkampen fredag aften.

Efter straffesparksscoringen til 1-0 løb han ud og lavede sin jubel i vanlig Ronaldo-stil, hvor han hoppede højt op i luften, drejede en halv omgang og strakte armene ned langs siden. Men det var det, der kom efterfølgende, der har fået snakken i gang.

Han gnubbede sig på hagen og noget, der skulle forestille at være et imaginært gedeskæg. Og det er netop det, der har åbnet diskussionen om, hvem der er den bedste nogensinde.

Gedeskægget henviser nemlig til det amerikanske begreb G.O.A.T. – Greatest of All Time, som er et begreb, der bliver brugt, når man indikerer, at en person er det bedste til noget nogensinde.

Hilsen til Messi efter reklame?

Den portugisiske stjerne er dog ikke den første til at starte debatten om, hvem der er den bedste fodboldspiller nogensinde.

Lionel Messi, der er sponsoreret af Adidas, deltog i en reklamefilm med sportsfirmaet, hvor han flere gange poserer med en ged for at indikere, at han er den bedste nogensinde.

Men den debat ville Ronaldo altså ikke lade sin konkurrent få det sidste ord i.

Den portugisiske stjerne lod dog ikke scoringen til 1-0 være hans eneste i kampen og i hans argumentation for, at han er den bedste nogensinde.

Efter Spanien havde udlignet Ronaldos 1-0-scoring, bragte han også sit land foran med 2-1. Og da Portugal allermest havde behov for et mirakel fra landets anfører, slog han til med et velplaceret frisparksmål med få minutter tilbage af kampe.

Tomandsløbet om Ballon d'Or

Når der bliver snakket om verdens bedste fodboldspiller nogensinde, er det nærliggende at kigge på, hvem der har vundet Ballon d'Or – prisen som det franske medie France Football hvert år uddeler til verdens bedste fodboldspiller.

Og her er det så tæt, som det overhovedet kan blive mellem Cristiano Ronaldo og Lionel Messi.

Ballon d’Or-vindere siden 2008

2008: Cristiano Ronaldo, Manchester United/Portugal  

2009: Lionel Messi, Barcelona/Argentina

2010: Lionel Messi, Barcelona/Argentina

2011: Lionel Messi, Barcelona/Argentina

2012: Lionel Messi, Barcelona/Argentina

2013: Cristiano Ronaldo, Real Madrid/Portugal

2014: Cristiano Ronaldo, Real Madrid/Portugal

2015: Lionel Messi, FC Barcelona/Argentina

2016: Cristiano Ronaldo, Real Madrid/Portugal

2017: Cristiano Ronaldo, Real Madrid/Portugal

De har hver vundet prisen fem gange - og ingen anden har vundet prisen end de to siden 2008.

Senest vandt Ronaldo prisen i 2017.

Afstemning

Hvem er den bedste af Cristiano Ronaldo og Lionel Messi?

Se alle VM-kampe direkte på TV 2 PLAY.