FIFA VM 2018

Eksperter og spillere krydser fingre: - Et VM uden Kvist er et klart tab

Det kan blive dyrt for Danmark, hvis William Kvist har brækket et eller flere ribben.

William Kvist måtte forlade VM-premieren mod Peru på en båre efter bare 35 minutters spil.

Danskeren var i tydelige smerter efter en duel med Perus Jefferson Farfan, der ramte den danske midtbaneslider i maven med sit knæ.

Og det knæ i maven kan ende med at få store konsekvenser for de danske VM-muligheder.

- Han har symptomer på et brækket ribben, lød det fra landstræner Åge Hareide efter kampen, da nordmanden blev spurgt ind til status på William Kvist.

Hvis landstrænerens vurdering viser sig at holde stik, har 33-årige Kvist spillet sin sidste kamp ved VM. 

- Det vil være et klart tab for Danmark, lyder TV 2 SPORTs fodboldekspert Kenneth Emil Petersens umiddelbare analyse.

- Han er så vanvittig dygtig til at lukke rum og erobre bolde. Og så må man altså heller ikke undervurdere, at han er en leder. Så der er nogle på landsholdet, der skal steppe gevaldigt op.

Og også hos de danske spillere vil man nødigt fortsætte VM uden den danske midtbanemand.

- William er så vigtig for det her landshold. Han har spillet samtlige kampe nærmest. Det er selvfølgelig super ærgerligt, det er det virkelig, lød det fra Pione Sisto efter kampen.

- Vi krydser alle fingre for, at der ikke er sket det store med William. Jeg har ikke selv set ham, for han er ikke her på stadion, så det er svært at sige, hvad der er sket, men vi håber selvfølgelig alle det bedste for ham, siger Christian Eriksen.

- Schöne er ikke en Kvist

Det var Ajax-spilleren Lasse Schöne, der fik chancen i stedet for Kvist i opgøret mod Peru. Og han har bare ikke de samme evner.

- Med alt det fine, vi kan sige om Lasse Schöne, så mangler jeg en William Kvist imod Peru. Han kan tage en duel og holde noget af presset væk fra forsvaret. Vi ender jo med at blive den bold, de andre skubber rundt på banen, fordi vi står så lavt, lyder det fra TV 2 SPORTs fodboldekspert Troels Bech.

I første omgang skal Danmark forberede sig på en Kvist-løs kamp mod Australien. Her vil savnet ikke blive så stort, men i den sidste kamp mod Frankrig kan rutinen fra Kvist komme til at mangle, vurderer Kenneth Emil Petersen.

- I den første kamp tror jeg ikke, det får så stor betydning at mangle Kvist. Australien er et andet hold med en helt anden spillestil end Peru. Men i en kamp mod Frankrig, der kan spille igennem vores organisation, der kan han helt klart komme til at mangle.

Og bliver det til et dansk landshold uden Kvist mod Frankrig, så kan det tvinge landstræneren til ændringer, som han ellers helst ville være for uden, lyder det fra TV 2 SPORTs fodboldekspert Kenneth Emil Petersen.

- I mod Australien er Lasse Schöne en oplagt afløser. Men i en kamp mod Frankrig har man brug for en type, der minder mere om William Kvist. Her kan Andreas Christensen være en mulighed. Jeg er slet ikke i tvivl om, at han vil blive overvejet. Men det betyder også, at man er nede på tredje- eller fjerdevalget i forsvaret, og er der et sted, man ikke vil skifte, så er det der.

Danmarks næste kamp er mod Australien den 21. juni. Kampen spilles klokken 14 og vises på TV 2. Desuden bliver den vist på storskærm i Tivoli.