VM fodbold

Frisparksperle sikrer serbisk sejr over Costa Rica

Serbiens anfører, Aleksandar Kolarov, sørgede for tre vigtige point til sit land, da han blev matchvinder mod Costa Rica ved VM.

Se alle VM-kampe direkte på TV 2 PLAY

Gruppe E ved VM blev åbnet med et opgør mellem Costa Rica og Serbien på Samara Arena, og det blev et opgør, som særligt Serbiens anfører Aleksandar Kolarov kommer til at huske tilbage på med glæde.

Den venstrebenede Roma-back kanonerede nemlig sejrsmålet i kassen efter en lille times tid, da han flot tog sig af et frispark fra kanten af Costa Ricas felt i højre side.

Costa Rica havde svært ved efterfølgende at skabe store chancer, og da de ikke formåede at score, vandt Serbien kampen med 1-0.

Costa Rica 0-1 Serbien

  • 0-1: Aleksandar Kolarov (56’)

Kampens forløb

Det var en kamp, der startede i et hæsblæsende tempo. I løbet af de første minutter havde begge hold haft store scoringsmuligheder.

Den første tilfaldt Serbien, der sendte et hjørnespark ind i feltet. Her ramte Aleksandar Mitrovic bolden med sin pandebrask, men forsøget blev afværget undervejs af det costaricanske forsvar.

Få minutter senere var det så Costa Rica, der var tæt på efter et hjørnespark. Geancarlo Gonzalez fandt sig pludselig i en helt fri position ved den bagerste stolpe, men hans hovedstød endte langt over Vladimir Stojkovic’ mål.

Efter de to chancer var det serberne, der dominerede spillet på bolden. Det var klart at se, at Costa Rica spillede på deres stærke defensive organisation – ligesom de gjorde det ved VM i 2014, hvor de vandt deres gruppe foran Uruguay, Italien og England og nåede en sensationel kvartfinale. Her blev de dog slået ud af Holland med knusende sikre 4-0.

Det var småt med chancer i første halvleg, og det var Serbien, der noterede sig for halvlegens sidste reelle forsøg.

Roma-backen Aleksandar Kolarov stjal bolden på egen banehalvdel, og efter nogle fikse kombinationer var bolden endt i højre side. Her blev der slået et indlæg ind mod Sergej Milinkovic-Savic, der akrobatisk sendte en saksesparksafslutning mod mål. Bolden sad lige på Keylor Navas i målet, og der blev efterfølgende også fløjtet for offside, selvom Milinkovic-Savic tydeligt var onside.

Anføreren tog det afgørende ansvar

Kort efter pausen burde Serbiens spillere have kunnet juble. Den store angriber Aleksandar Mitrovic headede bolden til Sergej Milinkovic-Savic, der flot lobbede Mitrovic i en helt fri position. Men i en mod en-duellen mod Keylor Navas læste Real Madrid-keeperen Mitrovic’ flade afslutning. Stor, stor chance til Serbien.

Mitrovic var farlig kort tid efter, men han blev nedlagt lige uden for feltet. Og så tog Aleksandar Kolarov over.

Et helt fantastisk frisparkshug blev sendt afsted mod målet, og denne gang kunne Navas ikke gøre andet end at se til. Bolden skruede uden for hans rækkevidde og op i det korteste hjørne, og så kunne Kolarov i ekstase juble sammen med holdkammeraterne over føringsmålet.

Se Serbiens mål til 1-0 i videoen herunder.

Kolarov sparker et drømme-frispark op i hjørnet Video: TV 2 SPORT

Costa Rica, der kunne notere sig for halvlegens sidste reelle forsøg ved den tidligere FC Midtjylland- og Brøndby-angriber Marcos Urena. Et boldtab af serbiske Dusko Tosic blev opsnappet og sendt videre til Urena, men hans langskud med venstrebenet strøg langt over mål.

Kort eftermålet skiftede Costa Rica den tidligere FC Midtjylland- og Brøndby-angriber Marcos Urena ud til fordel for Joel Campbell. 

Det gav mere bevægelighed og flere muligheder til mellemamerikanske land. Men de formåede aldrig for alvor at true det serbiske mål.

Det gjorde Aleksandar Mitrovic nok en gang med få minutter tilbage af den ordineære spilletid. Angriberens berøring i feltet blev dog alt for uskarp, og chancen løb derfor ud i sandet.

Resten af kampen forløb uden scoringer, og derfor endte det hele med tre point til Serbien i VM's gruppe E.

I næste runde skal Serbien møde Schweiz, mens Brasilien venter for Costa Rica.