FIFA VM 2018

Hareides søn var på pinebænken mod Peru: - Fodboldguden holdt hånden over Danmark

Den danske landstræner Åge Hareides søn var på pinebænken, da Danmark lørdag slog Peru med 1-0.

Se hele klippet med landstræner Åge Hareides søn, Bendik Hareide, fra kampen mod Peru øverst i artiklen.

Åge Hareide og resten af det danske landshold fik en resultatmæssig ønskestart på VM, da man lørdag fik hevet en sejr på 1-0 i land mod Peru.

Det var dog en kamp, hvor man som dansker nåede hele følelsesregisteret igennem, da sydamerikanerne i store dele af kampen var bedst og flere gange sendte Kasper Schmeichel på prøver i det danske mål.

Men det var ikke kun danskere, der sad med tyndslidte nerver og neglebidning. I Norge var landstræner Åge Hareides søn, Bendik Hareide, ligeledes på pinebænken. 

- Det føles helt surrealistisk. Fodboldguden holdt hånden over Danmark. Spillet var skidt, men det er resultatet, der gælder til et VM, lød det fra Bendik Hareide i TV 2 Norges VM-studie efter kampen.

- Det var ikke en behagelig kamp at se på, men det gør det kun endnu dejligere, når det ender med en sejr.

Men selvom pulsen lørdag var høj, så har farmand sikret sig, at Bendik Hareide har det godt dagen derpå.

-  Jeg vidst godt, at han skulle i studiet hos TV 2 Norge. Jeg har talt med ham i dag søndag. Jeg tror han havde det hårdt undervejs, det er også næsten værre at kigge på end selv at stå midt i det. Jeg tror, han har fået pulsen ned nu. Han er normalt en meget rolig dreng, lød det fra Åge Hareide til TV 2 SPORT.

Bendik Hareide har ikke kun sin fars job som tilhørsforhold til Danmark. Han har nemlig tidligere både boet og studeret på dansk jord.

Undervejs i kampen kunne man da også se, at opbakningen til Danmark absolut stadig er tilstede, selvom landstræners søn var presset.

TV 2 Norge havde nemlig et kamera på sønnike under hele kampen, og det resulterede i flere episoder undervejs, hvor nerverne tydeligvis sad ude på tøjet.

- Åh, herregud, det er en pinsel, altså. Jeg kan ikke klare mere, lød det fra Bendik Hareide

Hvis de ikke har scoret nu, så scorer de ikke.

- Det må du ikke sige, Erik. Ikke jinxe den, ikke jinxe den, lød det fra Bendik Hareide, der til sidst kunne ånde lettet op som alle andre danskere.

Nu fløjter han af. Nu fløjter han af.

- JA! YES! Er det muligt? Han fløjter af! JA, kunne Bendik Hareide lettet ånde op i TV 2 Norges VM-studie.

Bendik Hareide og resten af den danske befolkning får muligheden for at bide negle igen den 21. juni. Her møder Danmark Australien, kampen spilles klokken 14 og vises på TV 2. Desuden bliver den vist på storskærm i Tivoli.