FIFA VM 2018

Landsholdet satte ny dansk rekord med solid defensiv

Takket være en god dansk defensiv satte det danske landshold ny dansk rekord for kampe uden at lukke mål ind.

Kasper Schmeichel måtte hive flere store redninger frem, for at Danmark kunne holde nullet mod Peru lørdag aften. Men bolden blev holdt ude af det danske målnet - og det for femte kampe i træk.

Dermed blev der sat ny dansk landsholdsrekord.

Aldrig før har et dansk landshold holdt deres modstandere fra at score fem kampe i streg.

- Nå! Vi bliver ved med at sætte rekorder. Det er dejligt, udbrød landsholdets back Jens Stryger Larsen, da TV 2 SPORT kunne fortælle ham om den nye rekord, inden han selv tilføjede:

- Generelt har vi stået godt defensivt i de fem kampe uden at give alt for store målchancer. Peru havde mulighederne for at score med et brændt straffespark og selvfølgelig nogle gode redninger fra Schmeichel.

- Som enhed gør vi det godt. Det er ikke kun forsvaret. Vi står godt og kompakt som hold, sagde Jens Stryger Larsen til TV 2 SPORT.

Også kollegaen på den anden back i det danske forsvar, Henrik Dalsgaard, var glad for den danske defensive præstation.

- Man skal bruge noget held, når man spiller mod så gode modstandere. Vi har også en god målmand, der redder os et par gange. Men ellers knokler vi røven ud af bukserne, og vi er klar til at kaste os ned i diverse tacklinger for at blokere et skud. Man kan også se, at ’Yus’ arbejder rigtig hårdt defensivt. Det lyder kedeligt, men det er hele holdet. Cadeau til hele holdet, sagde han til TV 2 SPORT.

Danmark scorer altid i straffesparksfeltet

Mens Danmark kunne glæde sig over endnu en kamp uden at indkassere mål, kunne landsholdet også juble over, at Yussuf Poulsen sørgede for en dansk 1-0-sejr.

Poulsens mål var Danmarks 28. VM-scoring nogensinde, og ligesom de 27 foregående danske scoringer, blev målet lavet i modstanderens straffesparksfelt. Tænk lige over det. Danmark har aldrig scoret et mål uden for straffesparksfeltet ved VM, ifølge statistikvirksomheden Gracenote.

Yussuf Poulsen bringer Danmark på 1-0

Med sejren over Peru fører Danmark og Frankrig VM’s gruppe C.

Danmark er i øvrigt gået videre fra gruppespillet ved VM hver eneste gang de har vundet holdets åbningskamp ved slutrunden.

Landsholdet er ubesejret i 16 kampe i træk nu, og møder Australien på torsdag klokken 14.00.