- Man skal spørge, om de er for gamle og mætte, siger ekspert om Tyskland

Peter Sørensen er skuffet over, hvordan Tyskland præsterede i deres åbningskamp ved VM, som de tabte med 1-0 til Mexico.

Se alle kampe ved VM direkte på TV 2 PLAY.

De forsvarende verdensmestre har fået en skidt start på VM. Tyskland tabte med 1-0 til Mexico i en forestilling, hvor tyskerne havde bolden meget, men de formåede ikke at skabe store chancer.

Kreative spillere som Toni Kroos, Mesut Özil og Julian Draxler formåede ikke at åbne det mexicanske forsvar, og samtidig kunne defensiven ikke tøjle Mexicos hurtige omstillinger.

I det hele taget var det en meget skuffende oplevelse

Peter Sørensen, TV 2 SPORTs fodboldekspert

Specielt det sidste er noget, TV 2 SPORTs fodboldekspert under VM Peter Sørensen hæfter sig ved.

- Jeg er overrasket over, at de kan se så ringe organiseret ud og tillade så store chancer. De tyske spillere så tunge og langsomme ud i både bevægelser og omgangen med bolden. Og selvom de havde bolden meget, så var de sjældent farlige. I det hele taget var det en meget skuffende oplevelse, siger han til TV 2 SPORT.

I første halvleg tillod Tyskland 10 afslutninger fra Mexico. Til sammenligning havde Argentina kun 10 afslutninger mod Tyskland i VM-finalen for fire år siden, hvor de to hold spillede 120 minutter mod hinanden.

I anden halvleg kunne det have endt endnu værre for de forsvarende verdensmestre. Det tyske pres gav nemlig flere store muligheder i den anden ende.

- Den periode i anden halvleg, hvor tyskerne havde bolden meget uden at blive farlige, der havde Mexico tre, fire, fem store chancer for at score til 2-0. Tyskland kan være glade for, at Mexico ikke var bedre til at udnytte de megastore omstillingschancer, siger Peter Sørensen.

Generationsskifte på vej?

Landstræner Joachim Löw har til denne slutrunde valgt at holde fast i mange af de spillere, der var med til at vinde den store triumf i 2014.

Man skal spørge, om de er for gamle og mætte

Peter Sørensen

Men flere af disse spillere så til kampen mod Mexico tunge ud. Derfor spekulerer Peter Sørensen i, om Löw skulle have foretaget et generationsskifte, før VM-slutrunden startede.

- Det er et spørgsmål, om man synes, at de spillere, der har været med siden 2010, og som er kernen på det her hold, om de skal skiftes ud. De er stadig så gode, at de spiller i klubber som Arsenal, Real Madrid og Bayern München, men man skal spørge, om de er for gamle og mætte, og om man skal erstatte dem med den nye og sprudlende generation, der er ved at være klar, eller om det først skal ske efter dette VM.

- Det er tidligt at konkludere noget, men man kunne se, at der manglede liv og spræl i det hold, der bestod af den gamle generation.

Den generation, der er med til dette VM, formåede ikke at gøre det, som det tyske landshold har gjort ved hvert VM siden 1986 - at vinde åbningskampen.

I bestræbelserne på at komme videre fra gruppespillet venter der nu opgør mod Sverige og Sydkorea for Tyskland.

- Vi bliver nødt til at se fremad og lægge dette bag os, lød det fra Joachim Löw på pressemødet efter kampen mod Mexico.

- Vi skal vinde den næste kamp, det siger sig selv. Vi er under pres.

Tyskland og Sverige mødes lørdag. Se kampen direkte på TV 2 eller TV 2 PLAY med optakt fra kl. 19.20.