VM fodbold

Messi har grum statistik: - Vildt, han bliver ved med at sparke straffe

Lionel Messi har brændt på fire ud af de seneste syv strafffespark, han har sparket.

Se VM på TV 2 og TV 2 PLAY. 

Lionel Messi havde en stor mulighed for at give Argentina en perfekt start på VM.

Med 26 minutter tilbage af kampen mod Island fik han muligheden fra 11-meterpletten - men brændte. Et ringe udført spark, mener TV 2 SPORTs fodboldekspert og OB-spiller Kenneth Emil Petersen.

- Det er perfekt højde for målmanden. Man kan godt have en forventning om, at verdens måske bedste spiller kan sparke bedre fra 11-meteren. Så jeg synes, det er dårligt sparket, vurderer han.

Det er langt første gang, at FC Barcelona-spilleren, som fem gange er blevet kåret til verdens bedste, leverer et straffespark under niveau. Et kig på statistikkerne viser, at Messi ikke viser nær så højt niveau, når han skal sparke fra den hvide plet i målfeltet.

Man kan ikke se bort fra, at han er presset

Kenneth Emil Petersen

Ud af de seneste syv straffespark i alle turneringer for både klub- og landshold, har han brændt fire af dem. I alt har han sparket 21 straffespark for Argentina, hvor fire af dem er brændt.

- Det er vildt, han bliver ved med at sparke. Hvis jeg var Argentinas landstræner, ville det være en statistik, jeg ville kigge seriøst på og se, om der ikke var andre, der var bedre. Mod Island var det dyrt, lyder dommen fra Kenneth Emil Petersen.

Det mentale spiller ind

Lionel Messi har i sin tid i FC Barcelona leveret i store kampe i ligaen, pokalen og Champions League. Noget andet har det været, når han trækker landsholdstrøjen over hovedet.

Trods store offensive verdensstjerner har landsholdet konstant været afhængig af ham. Samtidig er han nået en alder, 30 år, hvor det ikke er sikkert, han kommer til flere VM. Det må uden tvivl have indflydelse på det mentale, mener Kenneth Emil Petersen.

- Man kan ikke se bort fra, at han er presset. Det er måske hans sidste chance for at få den helt store titel. Han bærer hele holdet, og hele nationen har sat deres lid til, det er ham, der skal hente trofæet hjem. Og det er den sidste titel, der mangler, siger TV 2 SPORTs fodboldekspert.

Kampen mellem Argentina og Island endte 1-1. Argentina møder i næste kamp Kroatien, mens Island møder Nigeria.

Se målene fra Argentina-Island her: