Neymar bøjer sig i støvet for Messi og Ronaldo: - De er over alle andre

Den brasilianske stjerne Neymar har rosende ord til Cristiano Ronaldo og Lionel Messi, som han mener kommer fra en anden planet.

Se alle VM-kampe direkte på TV 2 PLAY

Neymar blev med sit skifte fra FC Barcelona til Paris Saint-Germain den dyreste fodboldspiller i verdenshistorien. Brasilianeren, der har tryllebundet fans verden over med sine tekniske evner, har dog endnu ikke vundet prisen som verdens bedste spiller.

Den pris har Cristiano Ronaldo og Lionel Messi siddet på nærmest skiftevis siden 2008, og det er helt forståeligt for Neymar.

- De to, der er over alle andre i dag, er Cristiano Ronaldo og Messi, siger Neymar til den brasilianske YouTube-kanal Desimpedidos.

Neymar, der i disse dage er til VM med Brasilien, ligesom Ronaldo er det med Portugal og Messi med Argentina, har ofte haft de bedste forudsætninger for at se, hvad de to kan med en fodbold.

De to er fra en anden planet

Neymar

Han var holdkammerat med Lionel Messi i Barcelona fra juli 2013 til august 2017, hvor han samtidig mødte Cristiano Ronaldo og Real Madrid ofte i den spanske liga.

Siden er Neymar altså skiftet til den franske liga, hvor han i sin første sæson lavede imponerende 19 mål og 13 oplæg i 20 kampe.

- Med al beskedenhed er jeg den bedste spiller i verden, siger Neymar og fortæller derefter hvorfor:

- For de to (Ronaldo og Messi, red.) er fra en anden planet.

Ser man på Cristiano Ronaldo og Lionel Messis statistikker, er det nemt at forstå Neymars pointe.

Ronaldo har i sine 438 kampe i Real Madrid-trøjen scoret 450 gange og været i oplæggerens rolle 131 gange. Messis tal for samme bedrifter ligger på henholdsvis 552 og 241 i 637 kampe.

Neymar er dog selv også en imponerende herre på statistiksiden. I Barcelona nåede han 186 kampe med 105 mål og 78 oplæg til følge, mens hans samlede statistik for PSG indtil videre hedder 28 mål og 16 oplæg i 30 kampe.