VM fodbold

Schweiz tager point mod Brasilien

Philippe Coutinho leverede et alvorligt bud til VM's bedste mål, da Brasilien og Schweiz spillede uafgjort.

Se VM i fodbold på TV 2 og TV 2 PLAY.

Tre timer efter de forsvarende tyske verdensmestre sensationelt tabte til Mexico, led endnu en af VM-storfavoritterne et pointtab.

Søndag aften var det Brasilien, som satte point til. Denne gang var det Schweiz, der overraskede ved at spille 1-1.

Dermed har Brasilien, Tyskland og Argentina alle forlade deres åbningskamp uden en sejr.

Der var ellers lagt op til brasiliansk fest, da kampen blev sat i gang. Det stjernespækkede sydamerikanske landshold med Neymar, Philippe Coutinho, Gabriel Jesus og Willian i offensiven viste stor spilleglæde.

Paulinho var manden med den første chance, men få meter fra mål fik han ikke ramt bolden ordentligt.

Det gjorde Coutinho til gengæld i det 20. minut. Marcelo havde nok engang bevæget sig frem fra sin position som venstre back og ud som en slags offensiv kant.

Her lagde han bolden ind i feltet mod Paulinho, men bolden blev headet væk af Steven Zauber. Lige uden for feltet stod Coutinho klar til at modtage bolden. Han tog et træk ind i banen og sendte et guddommeligt drøn af sted, som ramte indersiden af stolpen og røg i mål.

Brasilien blev efter scoringen ved med at presse på. Uden der blev skabt de store chancer. Schweiz begyndte at stå lige så kompakt, som de gjorde gennem hele deres kvalifikation til slutrunden.

Hvis det ikke gjorde den brasilianske træner, Tite, bekymret, så blev han det uden tvivl i begyndelsen af anden halvleg.

Xherdan Shaqiri sendte et hjørnespark ind i hovedet på Steven Zauber, som ubesværet kunne heade bolden i mål.

1-1 Video: Magnus Stig Christensen

Brasilianerne appellerede for frispark. De mente, at Zauber havde skubbet Miranda i ryggen for at gøre plads til at kunne heade. Derfor ville især Neymar havde kampens dommer til at kigge scoringen igennem på video, så de kunne se ligesom ham, at scoringen burde blive annulleret.

Dommeren rystede afværgende på hovedet og dømte mål.

Først i slutningen af kampen fik Brasilien lagt et stort tryk mod det schweiziske mål, men Marcelo, Firmino og Miranda brændte alle deres chancer.

Med det uafgjorte resultat deler Brasilien og Schweiz nu andenpladsen i gruppe E. Tidligere søndag spillede de to andre hold i gruppen, hvor Serbien vandt 1-0 over Costa Rica.

Costa Rica er Brasiliens næste modstander, mens Schweiz og Serbien tørner sammen. Det er den 22. juni.