Småskadet Chelsea-dansker håber at være klar mod Australien

Den danske forsvarsspiller Andreas 'AC' Christensen måtte udgå med en skade mod Peru, men regner med at være klar til næste kamp.

Med ti minutter tilbage af opgøret mod Peru forlod Andreas 'AC' Christensen banen.

Den danske Chelsea-forsvarsspiller havde spillet en god kamp, men efter han var blevet sparket i læggen af Perus Paolo Guerrero, måtte han få minutter senere småhumpende lade sig udskifte.

Selvom det måske var lidt bekymrende, at Christensen måtte udgå med en skade, var danskeren dog fortrøstningsfuld omkring sine muligheder for at spille mod Australien på torsdag.

- Forhåbentlig er det ikke så slemt. Vi har fået at vide, at vi ikke må snakke om nogle skader. Jeg vil bare sige, at det ikke er slemt. Forhåbentlig er jeg med i næste kamp igen, sagde han til TV 2 SPORT efter kampen.

Mathias ’Zanka’ Jørgensen afløste Andreas ’AC’ Christensen i midterforsvaret og spillede de sidste ti minutter sammen med Simon Kjær derinde. De to holdt nullet, ligesom 'AC' og Kjær havde gjort det.

Makkerpar på toppen

Men selvom nullet blev holdt med Chelsea-danskeren på bænken, er der grund til at håbe, Christensen er tilbage og klar til kampen mod Australien på torsdag.

TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft havde nemlig masser af roser til makkerparret Kjær og Christensen efter opgøret, hvor han i sin karakterbog gav dem begge to karakteren fem.

Karakterskalaen

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

- Makkerparret Kjær-AC er cementeret. Hans boldfølelse var igen kælen, hans indgreb oste af placeringsstyrke og overblik. Selv i Peru-travle angreb følte jeg mig sorgløs. Gik lettere skadet ud i de sidste 10-12 minutter. Det må meget gerne være noget, der går hurtigt over, skrev Flemming Toft i sin karakterbog efter kampen mod Peru om Andreas ’AC’ Christensens præstation.

Også Christensen selv var tilfreds med samarbejdet i det danske forsvar.

- Vi kommer ud i nogle svære situationer. De kommer meget i nogle hurtigere kontra. Men det vi skal afvise, får vi afvist rimelig godt. Hvis jeg lige mangler det ene sted, er Simon der og omvendt.

- Jeg følte mig rigtig godt tilpas dernede, så har kun gode ting at sige om det, sagde han til TV 2 SPORT efter kampen, som Danmark vandt med 1-0. 

Yussuf Poulsen scorede det danske mål.

Næste kamp for Danmark er Australien. Det er på torsdag klokken 14.