Tyskland taber sensationelt deres åbningskamp

De forsvarende verdensmestre fra Tyskland taber deres første kamp ved VM til Mexico.

Se alle kampe ved VM direkte på TV 2 PLAY

Mexico har skabt den hidtil største overraskelse ved VM.

I den første kamp i gruppe F var de tyske verdensmestre store favoritter mod Mexico, men på trods af det, og stort spilovertag opgøret igennem, var det mexicanerne, der kunne juble efter de 90 minutters fodbold.

Et boldtab af Sami Khedira på Mexicos banehalvdel førte til en kontramulighed i den modsatte retning, og her var Mexico skarpe. Javier ’Chicharito’ Hernández spillede Hirving Lozano fri i venstre side af feltet, og her satte Lozano kampens eneste scoring ind bag Manuel Neuer til kampens resultat.

Tyskland 0-1 Mexico

  • 0-1: Hirving Lozano (35’)

Kampens forløb

Luzhniki Stadium dannede ramme for det første opgør i gruppe F ved VM, og de fremmødte fans skulle ikke vente længe, før der var action til dem.

I kampens første minut var det Mexicos Hirving Lozano, der aggressivt skar ind foran Joshua Kimmich på tyskernes højre back. Lozano endte med en mulighed for at afslutte mod Manuel Neuer, men Jerome Boateng kastede sig ned og afværgede skuddet.

Kort efter var tyskernes angriber Timo Werner på spil i den modsatte ende, men hans afslutning fra en spids vinkel strøg forbi mål.

Mexico var flere gange farlige, og det virkede til at ryste tyskerne i kampens start. Efter 35 minutter kom chokket.

En omstilling blev sat i gang efter et boldtab af Sami Khedira højt på Mexicos banehalvdel, og da Mats Hummels gled, var Javier ’Chicharito’ Hernández og Hirving Lozano pludselig i en situation, hvor de kun havde Jerome Boateng tilbage af tyske markspillere.

’Chicharito’ drev bolden frem og fandt Lozano helt fri. Han snød Boateng med en skudfinte, og så satte han ellers bolden sikkert ind nede i det nærmeste målhjørne uden chance for Manuel Neuer. 1-0 til Mexico.

Se Mexicos scoring til 1-0 i videoen herunder.

Flot mål af mexikanerne Video: Magnus Stig Christensen

Derfra gik der ikke længe, før Tyskland var tæt på at udligne.

Toni Kroos tog sig af et frispark tæt på Mexicos mål, men en flot tohåndsredning fra Guillermo Ochoa sørgede for, at udligningen udeblev i den situation.

Der stog tysk dominans på resten af første halvleg, men scoringerne udeblev.

Löw satsede offensivt

Anden halvleg startede, som første var sluttet med et tungt, tysk pres.

Igen havde favoritterne svært ved at tilspille sig store chancer, og derfor lavede Joachim Löw en offensiv indskiftning af Marco Reus, der erstattede Sami Khedira.

Det var dog to forsvarsspillere, der sørgede for den næste tyske mulighed.

Jerome Boateng og Joshua Kimmich havde listet sig med frem, og den duo var tæt på at skabe forløsning. Boateng sendte et indlæg ind mod Kimmich, som forsøgte med et saksespark. Men afslutningen røg over mål.

Der stod fortsat Tyskland på det hele, og de fik flere muligheder, men ikke af den store kaliber.

Julian Brandt, der normalt spiller på kanten, men var blevet skiftet ind på venstre back, bragede efter 89 minutter et langskud mod mål, efter en lang periode med tysk pres, men skuddet tog ydersiden af stolpen.

Mexicos defensiv holdt stand i resten af opgøret, og derfor vandt de med 1-0.

Dermed har Mexico lagt sig i spidsen af gruppe F, der også tæller Sverige og Sydkorea.