FIFA VM 2018

Udenlandske medier hylder Schmeichel efter storkamp

Den danske målmands pragtpræstation mod Peru lørdag aften er ikke gået ubemærket hen verden over.

Se eller gense Peru-Danmark på TV 2 PLAY.

Kasper Schmeichel vil formentlig ikke glemme sin VM-debut lige foreløbig. Danmark vandt 1-0 over Peru, og den danske målmand var stærkt medvirkende til, at det gik sådan.

De seks vigtige redninger fra 31-årige Schmeichel er også blevet bemærket uden for de danske grænser, hvor flere medier fremhæver målmanden for sin hovedrolle i kampen.

- Schmeichel jr. leverede adskillige fremragende redninger for at holde sit hold foran, efter Yussuf Poulsen havde givet dem føringen i det 59. minut, skriver RT.

Danmark er i VM-gruppe med Frankrig, så naturligvis havde de franske sportsaviser et vågent øje på kampen på Mordovia Arena i Saransk lørdag aften.

- Meget inspireret, målmanden var en af de vigtigste arkitekter bag sit holds succes (...). Han havde seks vigtige redninger, der gjorde det muligt for danskerne at holde sig inde i kampen, skriver L'Equipe.

Italien er som bekendt ikke med ved VM, men italienerne er alligevel optaget af slutrunden i Rusland. La Gazetta dello Sport skriver, at 'Schmeichels parader mindst to gange reddede en stor sejr'.

Trods enorm ærgrelse over nederlaget har La Republica overskud til at hylde den danske målmand for at sikre sit hold sejren.

- Kasper Schmeichel var en uovervindelig mur, skriver det peruanske medie.

'Præstation i særklasse'

I England, hvor Kasper Schmeichel har sin daglige gang i Premier League-klubben Leicester City, får danskeren også rosende ord med på vejen.

- Det faktum, at Kasper Schmeichel leverede en af sine bedste kampe i den danske trøje, fortæller, hvorfor et helt igennem sprudlende peruansk hold fortjene at vinde sin første VM-kamp i 36 år, skriver Daily Mail.

The Guardian mener, at Danmarks sidste skanse stod for en præstation i særklasse, og det understreges, at han i anden halvleg afviste forsøg fra Edison Flores, Paolo Guerrero og Jefferson Farfán.

Senest en dansk målmand har haft så mange redninger i en og samme VM-kamp som Kasper Schmeichel mod Peru, var Peter Schmeichel i 1998. Schmeichel senior havde ni redninger mod Frankrig.

Med de tre point mod Peru topper Danmark VM's gruppe C sammen med Frankrig. Peru og Australien har nul point.

Danmarks næste kamp er mod Australien torsdag den 21. juni. Kampen kan ses direkte på TV 2 og TV 2 PLAY med optakt fra kl. 12.00. Den bliver også vist på storskærm i Tivoli.