FIFA VM 2018

William Kvist er færdig ved VM

Den danske midtbaneprofil nåede at spille en halv time ved VM i Rusland, før han måtte udgå med en ribbensskade. Nu er han meldt ude af slutrunden.

En hovedstødsduel som alle andre blev fatal for 33-årige William Kvist, da Perus Jefferson Farfan ramte danskeren i maven med sit ene knæ.

Kvist måtte bæres fra banen i store smerter, og allerede kort efter 1-0-sejren gav landstræner Åge Hareide udtryk for, at der var symptomer på et brækket ribben. De dystre forudsigelser er nu bekræftet dagen derpå.

- Han har en ribbensskade, så han bliver sendt hjem, oplyser Åge Hareide på et pressemøde i den danske lejr i Anapa.

Landsholdslæge Thøger Krogh fortæller til TV 2 SPORT, at der er tale om to brækkede ribben og en lille punktering af den ene lunge. Landsholdsback Henrik Dalsgaard siger, at Kvist hurtigt blev kørt på hospitalet og er blevet i Saransk, hvor Danmark spillede mod Peru.

Måneder med smerter

Det forventes, at William Kvist rejser mod Danmark mandag. Her kan han se frem til endnu flere dage - måske måneder - med smerter, lyder det fra en overlæge med speciale i lungekirurgi.

- Når man har brækket to ribben, så gør det pisse hamrende ondt, og det gør det i lang tid. Jeg plejer at sige til folk, at der går tre måneder, før de ikke mærker det mere, siger Mark Krasnik til Ritzau.

Der er samtidig ikke meget at gøre for Kvist, når det kommer til behandling. Ribbenene skal have ro til at vokse sammen af sig selv.

- Behandlingen er ren smerteafdækning for at gøre folk smertefri. Det vigtigste er, at patienten kan trække vejret og trækker vejret dybt en gang imellem, siger Krasnik.

'Et tab for Danmark'

Skaden betyder, at Åge Hareides defensive midtbaneprofil er færdig ved VM-slutrunden efter bare 35 minutter på banen. En situation, der kan få store konsekvenser for de danske VM-muligheder, vurderer TV 2 SPORTs fodboldekspert Kenneth Emil Petersen.

- Det er et klart tab for Danmark. Han er så vanvittig dygtig til at lukke rum og erobre bolde. Og så må man altså heller ikke undervurdere, at han er en leder. Så der er nogle på landsholdet, der skal steppe gevaldigt op.

- I den første kamp tror jeg ikke, det får så stor betydning at mangle Kvist. Australien er et andet hold med en helt anden spillestil end Peru. Men i en kamp mod Frankrig, der kan spille igennem vores organisation, der kan han helt klart komme til at mangle, siger OB-spilleren.

De danske spillere vil savne Kvist

I Danmarks åbningskamp var det Yussuf Yurary Poulsen, der blev matchvinder med sin scoring til 1-0, mens Kasper Schmeichel stod en fantomkamp i målet og leverede flere store redninger.

Hos landsholdskollegaen Pione Sisto er der dog ikke tvivl om, at William Kvists exit vil få stor betydning.

- William er så vigtig for det her landshold. Han har spillet samtlige kampe nærmest. Det er selvfølgelig super ærgerligt, det er det virkelig, lød det fra Pione Sisto efter kampen.

Danmark næste kamp er den 21. juni mod Australien og vises på TV 2 og TV 2 Play. Kampen kan blandt andet ses på storskærm i Tivoli.