Danmark slapper af og 'clearer hovederne' med fodtennis

De danske VM-spillere fik lov til at hygge sig mandag eftermiddag, hvor der blev spillet fodtennis i stedet for at øve taktiske detaljer.

Den lille gruppe australske journalister, der var mødt op til mandagens danske træning, fik ikke ret meget ud af den forholdsvis lange tur til Anapa.

Interviewseancerne med Jon Dahl Tomasson, Yussuf Poulsen, Thoms Delaney og Jens Stryger foregik hovedsageligt på dansk, og da det endelig blev fodboldtid, var der ikke andet en fodtennis på programmet.

- I dag vil vi ikke arbejde videre med så meget. I dag har vi fodboldtennisturnering og hygger os med det. Vi får hovederne clearet, fortalte assistenttræner Jon Dahl Tomasson til TV 2 SPORT inden træningen.

- I går havde vi en evaluering af kampen mod Peru, og dem der ikke spillede, fik ’hug’ i træningen. De er trætte, for det var en hård træning, så nu skruer vi ned. For dem der spillede mod Peru er det her andendagen, så vi spiller en fodboldtennisturnering.

Inddelt i hold med fire på hver dystede de danske VM-spillere så mod hinanden i et spil, der bedst beskrives som en blanding af volleyball og tennis.

Træningen blev lukket efter et kvarter, men det er først i morgen, de taktiske forberedelser til kampen mod Australien for alvor skal terpes. Også den træning er lukket for offentlighed og presse.

Australien imponerer langt fra

Den australske lejr ligger i Kazan. Det er cirka 2000 kilometer nordøst for Anapa, hvor Danmark holder til. TV 2 SPORTs fodboldekspert Kasper Lorentzen har været på plads i Kazan siden Australiens første kamp, der endte med et spinkelt 2-1-nederlag til Frankrig.  

- Jeg har overværet træningen dagen efter deres kamp, hvor reserverne trænede. Der var jeg langt fra imponeret over niveauet, fortæller Kasper Lorentzen.

- De australske pressefolk forventer, der bliver skiftet ud på nogle positioner, og når man træner dagen efter kamp, så skal reserverne jo vise sig frem – men det var der ikke ret mange, der gjorde. Tværtimod.

Kasper Lorentzen fortæller også, at den australske presse især frygter Christian Eriksen, mens spillerne har fået en stor tro på sig selv efter en god kamp mod Frankrig. De føler, at de kan spille op med de bedste.

Tilbage i den danske lejr, hvor solen i modsætning til i går er begyndt at skinne, bliver der ikke røbet mange ting før den anden gruppekamp.

- Vi har altid fokus på defensive og offensive dødbolde op til en kamp, men også den måde, vi vil spille fodbold på. Vi er ret tydelige om de ting, vi vil gøre. Og så er der nogle små justeringer, det kan være en bevægelse på to-tre meter den ene eller vej, der kan være afgørende i en spilsituation. Det er sådan nogle ting, vi vil arbejde videre med, siger assistenttræner Jon Dahl Tomasson.

Danmark og Australien mødes torsdag den 21. juni. Kampen vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY.