VM fodbold

Dansk matchvinder sammenligner VM-mål med scoring mod andenrangshold

Yussuf Poulsen scorede Danmarks første VM-mål i otte år, da han sparkede bolden ind bag den peruanske målmand lørdag aften.

Se Danmarks VM-kampe direkte på TV 2 PLAY.

Det er få forundt at score et mål ved verdensmesterskaberne i fodbold. Endnu færre prøver at score et afgørende mål i deres VM-debut, men det gjorde Yussuf Poulsen.

En særlig oplevelse fortæller han et par dage efter premieremålet, og en oplevelse der minder ham om en pokalkamp for over tre år siden.

Det blev i modsætning til VM-målet ikke scoret på den største fodboldscene, men mod et hold fra den næstbedste række i Tyskland, hvor Leipzig også hørte til dengang.

- Det var en pokalkamp med Aue, hvor jeg scorede med hovedet i det 92. minut til 1-1. Vi gik ud i ekstra spilletid og endte med at vinde 3-1, siger Yussuf Poulsen, der i sin VM-premiere havde præcis samme følelse som dengang.

- Hvis det er et mål, der er vigtigt i en kamp, hvor man ender med at være matchvinder eller hjælpe holdet til at opnå noget stort, om det er til VM eller i en pokalkamp, så får jeg samme følelse.

Målet mod Peru var Poulsens femte for landsholdet, hvor han har spillet 29 kampe. Det er til gengæld første gang, han scorer i to landskampe i træk.

Poulsen nettede nemlig også i den sidste testkamp mod Mexico, hvor han i øvrigt også afsluttede med venstre ben.

- Det er altid fedt, når det går godt. Og ja, det er da specielt, siger Yussuf Poulsen om den øjeblikkelige succes.

Parken eksploderede i jubel, da Yussuf Poulsen scorede sejrsmålet mod Peru. Video: TV 2 SPORT

Mon ikke, den høje angriber er med igen, når Danmark møder Australien den 21. juni? Der er i hvert fald intet, der tyder på andet i den danske VM-lejr.

Danmark - Australien vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY.