England er kommet til VM ’for at vinde det hele’

De engelske spillere tror på sig selv. Sådan lyder det fra en af holdets profiler før den første kamp ved VM.

Se alle VM-kampe direkte på TV 2 PLAY

1966. Det er et år, som bliver husket tilbage på med glæde i England. Men det bliver også huske tilbage på med vemod, for det var sidste gang, det engelske landshold kunne kåres som verdensmester i fodbold.

Dengang løb spillere som Gordon Banks, Bobby Charlton og Geoff Hurst rundt på banen. I år bliver det Gary Cahill, Harry Kane og Dele Alli, der skal gå forrest.

Vi tror på os selv, ligegyldigt hvem vi møder

Dele Alli

Skal man tro sidstnævnte af de tre nuværende spillere på Englands landshold, så kan holdet gå hele vejen.

- Vi tror på os selv, ligegyldigt hvem vi møder. Ud fra de spillere vi har med, så er vi kommet her for at vinde det hele. Du er nødt til at have den mentalitet, at ligegyldigt hvem du møder, så kan du vinde, siger Dele Alli til FIFA.com.

Alli var en af de helt store profiler i Englands kvalifikation til VM. Den offensive midtbanespiller lavede tre mål og var derfor en vigtig brik i, at England gik ubesejret igennem deres kvalifikationsgruppe.

Nu venter gruppe G ved VM, hvor modstanderne er Belgien, Panama og Tunesien. Netop Tunesien er Englands første modstander i en kamp, der spilles mandag klokken 20.00.

Ingen nemme kampe ved VM

Selvom Tunesien på papiret ligner en nem opgave for England, så er det ikke tilfældet.

Du kommer ikke til at have nogle nemme kampe

Dele Alli

Det mener Tottenham-profilen, der samtidig slår fast, at holdets taktik til det vigtige VM-møde er på plads.

- Vi har set klip med Tunesien. Vi ved, hvordan vi vil spille, og vi kender til deres styrker og svagheder. De er et godt hold. Nogle i England troede, da vi trak dem, at det ville blive en nem kamp, men det bliver det ikke. Det her er verdensmesterskabet – du kommer ikke til at have nogle nemme kampe, så du skal være klar.

Hvis England skal gøre sig forhåbninger om at vinde gruppen, så skal de formentlig tage alle tre point mod Tunesien og mod Panama, før gruppefinalen mod Belgien venter torsdag den 28. juni.

De to hold er storfavoritter til at gå videre fra gruppe G, og derfor kan den sidste kamp altså afgøre, hvem der skal møde henholdsvis nummer et og nummer to fra gruppe H, som tæller landene Polen, Senegal, Colombia og Japan.