FIFA VM 2018

Flere hundrede svenske fans misser dagens VM-kamp

Fly på vej mod Rusland blev aflyst i sidste øjeblik.

Sverige spiller mandag deres første første kamp ved VM i Rusland.

Modstanderen i Nisjnij Novgorod er Sydkorea, og vores broderlands indledende dyst i gruppe F skydes i gang klokken 14 dansk tid. 

Men en del af de blå-gule fans, som skulle have været afsted til Rusland for at se kampen mod Sydkorea, står skuffede tilbage i Arlanda-lufthavnen i Stockholm. Det skriver flere svenske medier. 

Et fly med over 100 fodboldfans blev nemlig i sidste sekund aflyst, fordi selskabet Maleth Aero ikke kunne skaffe tilstrækkeligt personale til at sende flyet afsted. De svenske fans kommer derfor til at misse VM-kampen.

- Omkring 150 fans skulle have rejst med flyet, siger Hans Uhrus, som er pressechef hos Swedavia, til SVT Sport.

Skulle være fløjet tidligt mandag morgen

Et andet svensk medie, Aftonbladet, skriver, at fodboldrejsen var arrangeret af et privat selskab og blandt andet stod til at byde på frokost med champagne, billet til kampen i Nisjnij Novgorod og treretters middag med drikke på flyturen hjem. 

Ifølge arrangøren kostede rejsen 14.995 svenske kroner per person. 

- Vi er selvfølgelig vildt skuffede og har betalt 15.000 kroner alene for denne rejse, tur-retur på dagen, siger en af de strandede svenske fodboldfans til Aftonbladet.

Expressen har talt med en anden af de skuffede fodboldfans, Johan Svedbom. 

Han skulle være rejst med flyet klokken 07.30 mandag morgen og fortæller, at der var tale om en "drømmerejse på 15 timer".

- Vi er strandet. Det føles frygteligt. Jeg håber, at vi får pengene tilbage, siger Johan Svedbom. 

Fans kompenseres af arrangør

Det svenske medie skriver, at arrangøren bag rejsen har navnet Watch it live, og at de lover, at de rejsende vil blive kompenseret.

- Vi kommer til at betale erstatning til samtlige rejsende og kommunikerer løbende med kunderne i dag. En mulig løsning kan blive at tilbyde dem at se Sveriges kommende kampe ved VM, siger direktør Elie Komo.

Sverige er ved VM i pulje med Sydkorea, Tyskland og Mexico. De to sidstnævnte lande spillede deres første indbyrdes kamp søndag. Her hentede mexicanerne overraskende en 1-0-sejr over de forsvarende verdensmestre.