VM fodbold

Russisk profil skadet i åbningskamp: - Der er stadig et håb tilbage

Russiske Alan Dzagoev måtte forlade åbningskampen mod Saudi-Arabien med en skade. Han håber på at blive klar til efter gruppespillet.

Se alle kampe fra VM direkte på TV 2 PLAY.

Det russiske landshold kom flyvende fra land ved VM. I åbningskampen mod Saudi-Arabien vandt VM-værterne med knusende 5-0, men selvom der var stor jubel efter kampen, var der malurt i bægeret undervejs.

I det 22 minut spurtede den offensive profil Alan Dzagoev efter bolden, men efter nogle meter stoppede han brat og tog sig til baglåret.

Der er stadig et håb tilbage

Alan Dzagoev

Dzagoev fik efterfølgende behandling på banen, men han, træneren og den medicinske stab måtte indse, at der ikke kunne rettes op på skaden, og at Dzagoev derfor måtte lade sig udskifte.

Nu er dommen på CSKA Moskva-spillerens skade så kommet: Han misser som minimum resten af gruppespillet.

- Det er svært at sige, hvor lang tid det tager. Vores doktorere moniterer min fremgang. Jeg håber, at jeg får chancen for at spille. Ved Gud håber jeg, at vi kvalificerer os til playoffkampene, og at jeg er i stand til at spille. Der er stadig et håb tilbage, siger Alan Dzagoev til det russiske nyhedsbureau TASS.

Hvis Alan Dzagoev skal nå at blive klar til playoffkampene, skal han i første omgang sigte efter 30. juni. For hvis Rusland bliver nummer et i gruppen, skal de møde det hold, der ender som nummer to i gruppe B.

Bliver Rusland derimod nummer to, skal de først spille den 1. juli mod etteren fra gruppe B.

Afløseren slog til

Mens Dzagoev skulle se resten af opgøret mod Saudi-Arabien fra bænken, greb hans afløser, Denis Cheryshev, chancen.

Efter 20 minutter på banen smed han flot bolden op i det fjerneste målhjørne med ydersiden til 2-0, men derfra sluttede det ikke for Cheryshev.

I kampens overtid slog han også til med scoringen til 4-0, før Aleksandr Golovin lukkede og slukkede til 5-0 direkte på frispark.

Ruslands næste kamp ved VM er tirsdag den 19. juni, hvor Egypten, der tabte 0-1 til Uruguay i deres første kamp, er modstanderen. Den kamp kan ses på TV 2 fra klokken 20.00.