VM fodbold

Sejren over Peru sikrede Danmark titlen som uofficiel verdensmester

Danmark sikrede en kuriøs titel med VM-åbningssejren over Peru. Nu er Danmark nemlig uofficiel verdensmester.

Henrik Dalsgaard er mildest talt overrasket, da TV 2 SPORT fortæller ham den glædelige nyhed, at han og resten af det danske landshold er uofficiel verdensmester.

- Jeg må indrømme, jeg ikke lige var klar over det. Men det er fint. Det tager jeg gerne med mig, siger Dalsgaard og griner lidt.

Titlen kom i hus med sejren over Peru, der har været uofficiel verdensmester siden 31. august 2017. Dengang vandt Peru 2-1 over Bolivia i kvalifikationen til den officielle VM-slutrunde i Rusland.

En uofficiel mester siden 1873

Det uofficielle verdensmesterskab går helt tilbage til den første landskamp i 1872, hvor England og Skotland spillede 0-0 i en venskabskamp. Året efter mødtes de igen, og da England vandt 4-2 blev de den første uofficielle verdensmester.

Logikken i det særlige ’mesterskab’ er ganske simpel. Man beholder trofæet, indtil man taber – og det gjorde Peru som bekendt lørdag aften. Dermed skriver Danmark sig ind i den spøjse historie, der indtil nu er udgivet i fire bøger og en omfattende hjemmeside med tal fra alle ’finalerne’.

Selvom Dalsgaard og resten af danskerne ikke kan bruge titlen til ret meget, så håber han, at den bliver på danske hænder.

- Den titel tager vi med, og så satser vi på, vi går ubesejret gennem det her. Så kan vi også blive officielle verdensmestre, siger Henrik Dalsgaard, der i øvrigt var godt tilfreds med arbejdsindsatsen i ’finalesejren’ over Peru:

- Vi løb en fandens masse kilometer, og vi kæmpede hårdt. Vi har fået tre point, og det giver noget selvtillid uanset præstationen.

Danmark skal forsvare titlen den 21. juni, når Australien venter i den anden gruppekamp ved VM i Rusland.

Australien tabte 2-1 til Frankrig i deres premiere.

Se et sammendrag af Danmarks første VM-kamp mod Peru. Video: Anders Masannek