FIFA VM 2018

Sverige fik ønskestart på VM: - Nu har vi alt i vores egne hænder

Sverige fik en ønskestart på VM med en sejr på 1-0 over Sydkorea.

Sverige gik i Danmarks fodspor, da de blå-gule snuppede en sejr på 1-0 i deres VM-premiere mod Sydkorea.

Modsat Danmark var svenskerne dog noget bedre med i selve opgøret, end tilfældet var for de rød-hvide i mod Peru. Men selvom Sverige absolut havde chancer til mere end det ene mål, så var der stor tilfredshed med starten på VM hos det svenske landshold.

- Det var rigtig dejligt. Nu har vi alt i vores egne hænder, kunne den svenske landstræner Janne Andersson fortælle umiddelbart efter slutfløjtet til FIFA.

- Det var en typisk åbningskamp. Vores første 10, 15 minutter er ret dårlige. Senere tager vi over og har fire, fem kæmpechancer, som vi bør score på. Men vi kæmper og kriger og sætter straffesparket i kassen. Det var mange trætte ben derude, men det er det her, vi står for, sagde den svenske kaptajn og målscorer Andreas Granqvist efter kampen til FIFA.

De uskarpe svenskere skulle bruge fodboldens største chance for at komme på måltavlen.

Straffesparket fik de blå-gule tilkendt efter 65 minutter, da kampens dommer valgte at tage video i brug og korrekt pegede på pletten for en forseelse begået mod Victor Claesson. 

Og eksekveringen var intet problem for Andreas Granqvist.

- Det er svært, fordi man tror, dommeren dømmer straffespark, når han beslutter sig for at gå ud og se på den. Så der skal man mentalt forberede sig på at sætte den ind. Det tog lang tid, men jeg var ret sikker. Jeg havde bestemt mig på forhånd. Hvis ikke han går tidligt, så sætter jeg den i højre hjørne, fortalte Granqvist efter kampen til SVT.

Og som sagt så gjort. I det nederste højrehjørne blev bolden placeret og 1-0 til Sverige. En føring, svenskerne ikke gav slip på, og derfor snuppede de tre point.

Sverige møder Tyskland i næste opgør ved VM. Det er lørdag den 23. klokken 20:00. En kamp du kan se på TV 2 og TV 2 PLAY.