FIFA VM 2018

Trist William Kvist udelukker ikke at vende tilbage til VM efter exit

William Kvist fortæller om sin skade og tankerne omkring det hele, og så udelukker han ikke at vende tilbage til slutrunden.

Den danske landsholdsspiller er snart på vej hjem til Danmark, efter han blot fik 35 minutter på banen mod Peru, inden han måtte udgå med en punkteret lunge og to brækkede ribben.

For første gang siden uheldet fortæller han nu selv om sine tanker. Det sker fra sygesengen i Saransk i en video på hans egen Facebook-side.

- Tak for alle de søde beskeder. De varmer meget på et trods alt noget koldt og tomt sted i forhold til VM. Tomheden består nok meget i at have kæmpet så hårdt for at stå der til VM, være klar og kunne spille en betydende rolle.

- Et sidste stort højdepunkt med landsholdet. Jeg kan trøste mig med, at jeg stod der og sang nationalmelodi sammen med gutterne, dem på stadion og alle jer derhjemme foran tv'et. Så tak for det i det mindste, indleder William Kvist i videoen.

Kvist måtte bæres fra banen i store smerter, da Perus Jefferson Farfan ramte danskeren i maven med sit ene knæ. Han blev derefter hurtigt kørt på hospitalet, hvor han altså siden har modtaget behandling. Og den danske profil afviser ikke at vende tilbage, hvis omstændighederne tillader det.

- Situationen er den, at jeg er i bedring, så det er jo dejligt. Jeg flyver hjem til Danmark i dag til yderligere undersøgelser i forhold til lungen og ribben. VM er jo langt, og vi kommer langt. Så den lillebitte sandsynlighed for, at jeg skulle kunne spille en lille rolle stadigvæk, den skal undersøges til bunds. Det finder vi nok snart ud af, vi får se, slutter Kvist og siger tak for støtten.

Om den lille rolle handler om spilletid eller blot moralsk opbakning til holdkammeraterne, det uddyber Kvist ikke på nuværende tidspunkt.

Måneder med smerter var forventeligt

Søndag kunne en overlæge med speciale i lungekirurgi fortælle til Ritzau, at det i første omgang handler om at kunne trække vejret ordentligt, og ellers skal ribbenene have ro til at vokse sammen selv.

- Når man har brækket to ribben, så gør det pisse hamrende ondt, og det gør det i lang tid. Jeg plejer at sige til folk, at der går tre måneder, før de ikke mærker det mere, sagde overlæge Mark Krasnik.

Også landstræner Åge Hareide var ærgerlig over, at han måtte sige farvel til en af sine store profiler:

- Det er jo et tab af en erfaren spiller, som har været vigtig for os gennem kvalifikationen. Han er også vigtig for truppen både på og uden for banen. Men sådan er det. Fodbolden er nådesløs engang imellem. Det kan vi ikke gøre så meget ved nu.

De danske spillere vil savne Kvist

I Danmarks åbningskamp var det Yussuf Yurary Poulsen, der blev matchvinder med sin scoring til 1-0, mens Kasper Schmeichel stod en fantomkamp i målet og leverede flere store redninger.

Hos landsholdskollegaerne er der dog ikke tvivl om, at William Kvists exit vil få en stor betydning.

- William er så vigtig for det her landshold. Han har spillet samtlige kampe nærmest. Det er selvfølgelig super ærgerligt, det er det virkelig, lød det fra Pione Sisto efter kampen.

Dagen derpå var stemningen da også trykket i landsholdslejren, da beskeden om skadens omfang var nået frem til spillerne.

- Det er selvfølgelig sindssygt ærgerligt for William. Jeg ved, hvor hårdt han har arbejdet for at komme med her, for så at få en skade som den. Jeg synes også, det var en noget grov aktion, men ja, vi alle føler med ham lige nu, fortalte Kasper Schmeichel til TV 2 SPORT, mens også Lasse Schöne satte ord på:

- Det er forfærdeligt, hvad der er sket for ham. Det er selvfølgelig det, der står forrest. Han er en ven og en kollega, og det under man ikke nogen, sagde Lasse Schöne.

Danmark spiller næste kamp ved VM på torsdag mod Australien. Herefter gælder det Frankrig tirsdag den 26. juni, og hvis danskerne spiller sig videre fra puljen, så skal de enten i kamp den 30. juni eller den 1. juli - altså om 12 dage fra dags dato.