VM fodbold

99,6 procent af Islands tv-seere så VM-debut - 'de resterende var på banen'

VM-kampen mod Argentina lagde nærmest de islandske gader øde. Næsten alle, der havde tændt for fjernsynet, fulgte nationens helte.

Se samtlige VM-kampe direkte på TV 2 PLAY.

Islændingene står bag deres herrelandshold i fodbold.

Det var i særdeleshed tydeligt i forbindelse med EM for to år siden, hvor landets krigere spillede sig frem til kvartfinalerne, og igen ved denne sommers slutrunde er der fodboldfeber i Island.

Ifølge den islandske tv-station RÚV fulgte hele 99,6 procent af tv-seerne lørdagens kamp mod Argentina, som endte 1-1. Af de resterende seere så 0,3 procent 'The Great British Bake Off', skriver DR Medieforskning på Twitter.

Står det til den islandske VM-angriber Alfred Finnbogason, var de resterende 0,4 procent på banen.

Mest sete sportsbegivenhed

RÚV oplyser endvidere, at det i gennemsnit var 60 procent af den samlede islandske befolkning på 335.000, der så nationens første VM-kamp nogensinde.

Det gør kampen mod Lionel Messi og co. til den mest sete sportsbegivenhed nogensinde i islandsk tv-historie med 201.000 seere.

Andelen af islændingene, der havde tv'et tændt og fulgte VM-debuten, slår dog ikke Islands ottendedelsfinale mod England ved EM i 2016.

Her så imponerende 99,8 procent af tv-seerne med. Antallet af seere lød dengang på 195.000.

VM-feber i Danmark

Også uden for vulkanøens territorium er der interesse for det islandske landshold ved VM. I USA var der 2,9 millioner seere til lørdagens kamp mod Argentina, og i Danmark så 397.000 med på DR.

Dermed kan det roligt siges, at VM-feberen ligeledes har ramt danskerne. Selvfølgelig særligt når Danmark spiller. Kampen mod Peru blev set af over 1,2 millioner danskere, og næsten 1,5 millioner så med i de sidste minutter.

Det svarede til en seerandel på 80 procent. Derudover var 27.000 danskere samlet til TV 2s storskærmsarrangement i Parken.

Parken eksploderede i jubel, da Yussuf Poulsen scorede sejrsmålet mod Peru. Video: TV 2 SPORT

Islands næste VM-kamp er mod Nigeria på fredag. Danmark møder Australien torsdag eftermiddag kl. 14.00. Følg kampen på TV 2 og TV 2 PLAY allerede fra kl. 12.00.