VM fodbold

Colombia taber til Japan efter mareridtsstart

Et tidligt straffespark med et rødt kort blev afgørende, da Japan slog Colombia ved VM.

Se alle kampe fra VM direkte på TV 2 PLAY

Colombia og i særdeleshed Japan leverede et stærkt underholdende opgør, da de tirsdag eftermiddag åbnede den sidste gruppe ved VM.

I en chancerig og tempofyldt affære med både et rødt kort, straffespark og en intelligent frisparksscoring kunne Japan til sidst snuppe det fulde udbytte efter en ønskestart på opgøret mod Colombia, der sluttede med en japansk sejr på 2-1.

Asiaterne kom foran allerede efter 6 minutter på et straffespark af Shinji Kagawa, men med bare 10 mand fik Colombia kæmpet sig tilbage med flot frisparksscoring af Juan Quintero i slutningen af første halvleg.

Efter et decideret stormvejr mod det colombianske mål i anden halvleg lykkedes det Yuya Osako at heade sejren hjem til Japan efter et hjørnespark et kvarter før tid.

Colombia 1-2 Japan

  • 0-1: Shinji Kagawa (6’ - straffespark)
  • 1-1: Juan Quintero (39’)
  • 1-2: Yuya Osako (73')

Sådan forløb kampen

Mens vi i mange af førsterundekampene ved VM har skulle vente tålmodigt på mål, chancer og drama, gav Colombia og Japan en meget actionpræget åbning på deres opgør i gruppe H.

Der skulle nemlig bare gå tre minutter af opgøret, før kampens dommer Damir Skomina gik i sin baglomme og trak VM-truneringens første røde kort op og viste Carlos Sanchez ud.

Situationen opstod da den colombianske forsvarsspiller Davinson Sanchez ikke fik afvist den japanske angriber Yuya Osako, der slap alene afsted på en friløber. Den tog David Ospina sig dog af i målet, men Shinji Kagawa stod klar på riposten til at følge op og sende bolden i mål. Men midtbanespilleren Carlos Sanchez forvandlede sig til målmand og forhindrede en japansk scoring med hånden.

Det kostede et helt korrekt rødt kort og et straffespark til Japan. Det tog Shinji Kagawa sig meget sikkert af, og så var Japan i front efter bare seks minutters spil.

Efter den chokstart skulle lige colombianerne lige finde fodfæste, men på trods af at være en mand i undertal og et par japanske tilbud for at udbygge føringen viste sydamerikanerne, at deres asiatiske modstandere var til at tale med. Særligt den altid farlige Rademel Falcao voldte problemer.

Efter 38 minutter fremtvang Falcao sig et noget tyndt frispark, som Juan Quintero skulle tage sig af. Det gjorde han med stor kløgt, da han listede bolden under en hoppende japansk mur med lige nøjagtig nok fart, så Eiji Kawashima ikke kunne forhindre bolden i at krydse stregen til en udligning.

Med en pausestilling på 1-1 var det Japan, der med en mand i overtal havde mest at jage i anden halvleg.

Japanerne kom da også ud og satte sig solidt på anden halvleg fra start af. Men et par flotte redninger fra David Ospina i indledningen gav colombianerne troen på, at de kunne holde stand og sikre sig et værdifuldt point.

Japan holdt dog presset på de gulblusede sydamerikanere, der skabte absolut ingenting i anden halvleg, hvor de havde rigeligt at gøre med at holde japanerne fra fadet.

Med et kvarter igen lykkedes det så for Japan at få udbytte af de offensive anstrengelser. Et hjørnespark kom Yuya Osako højest på og fik dirigeret bolden ind bag David Ospina til en ny japansk føring.

En føring, det kun lykkedes de ellers hårdt kæmpende colombianere for alvor at true en enkelt gang i slutfasen. En fantastisk blokade forhindrede dog James Rodriguez i at sende Eiji Kawashima på prøve i det japanske mål.

Derfor var det også japanerne, der fortjent kunne juble over en sejr på 2-1 ved dommer Damir Skominas slutfløjt.

Polen og Senegal er de to andre hold i gruppen. De spiller senere tirsdag. Kampen kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.