VM fodbold

Colombianer får næsthurtigste røde kort i VM-historien

Carlos Sanchez fik en mareridtsstart på VM, da han blev smidt ud efter tre minutter på banen. Se de hurtigste udvisninger i bunden af artiklen.

Gruppe G nåede knap nok at blive sat i gang, før det første røde kort ved VM i fodbold blev uddelt.

Udvisningen tilfaldt Colombias midtbanespiller Carlos Sanchez, som valgte at blokere et skud fra den japanske stjerne Shinji Kagawa med armen.

Dommeren var ikke i tvivl. Han skulle ikke have brug for hjælp af VAR (Video Assistant Referee, red.) til at dømme straffespark og rødt kort.

Kagawa udnyttede selv straffesparket og bragte sit land foran 1-0.

Situationen skete, da en forsvarskiks gav Yuya Osako en friløber. Arsenal-målmanden David Ospina reddede bolden, men returen faldt ud til Kagawa.

Han afsluttede på sin førsteberøring, og da Ospina var lokket væk fra målet, så Sanchez sig nødsaget til stoppe bolden med armen. Ellers ville bolden ryge i mål.

- Hvorfor skal han blokere den i at gå ind? Der er jo masser af tid i verden til at komme tilbage i kampen, lød det fra TV 2 SPORTs fodboldekspert Thomas Frank under kommenteringen.

Kampen endte 2-1 til Japan. Læs referatet og se målene her.

Det er første gang i VM-historien, at et lands første frispark resulterer i et rødt kort. Det er desuden det næsthurtigste røde kort i en VM-slutrunde. Se de fem hurtigste her:

Hurtigste røde kort til VM i fodbold

 1. José Batista, 1. minut

  Kun 54 sekunder nåede at blive spillet, da José Batista fra Uruguay nedlagde skotske Gordon Strachan. Det skete i gruppekampen mod ved VM 1986. Kampen endte 0-0.

 2. Carlos Sanchez, 3. minut

  Et skud fra Japans Shinji Kagawa ved VM i 2018 havde retning mod mål, men Colombias Carlos Sanchez fik stoppet skuddet. Det var dog med armen, og derfor fik han den næsthurtigste røde kort i VM-historien. Japan vandt kampen 2-1.

 3. Giorgo Ferrini, 12. minut

  Italienske Giorgo Ferrini blev udvist tidligt i kampen mod Chile ved VM i 1962. En kamp, som Italien endte med at tabte 0-2.

 4. Zezé Procópio, 14. minut

  I kvartfinalen ved VM i 1938 måtte brasilianske Zezé Procópio forlade banen efter et lille kvarters spil. Kampen mod Tjekkoslovakiet måtte afblæses ved stillingen 1-1 efter 30 minutters forlænget spilletid.

  Spillerne var for trætte, så en ny kamp måtte spilles to dage senere. Den vandt Brasilien med 2-1.

 5. Mohammed Al-Khilaiwi/ Miguel Bossio, 19. minut

  Mohammed Al-Khilaiwi fra Saudi-Arabien fik sin udvisning i nederlaget på 0-4 til Frankrig i 1998. Frankrig blev verdensmester ved denne slutrunde.

  Mohammed Al-Khilaiwi deler 5. pladsen med Miguel Bossio fra Uruguay. I kampen mod Danmark ved VM i 1986 fik han to gule kort. Det første i det 13. minut og det andet i det 19. Danmark vandt kampen 6-1.