FIFA VM 2018

Dansk VM-helt dedikerer alle mål til sin afdøde far

Når Yussuf Poulsen scorer, sender han en hilsen til sin far, der aldrig så sin søn blive en fodboldstjerne.

Landsholdsangriberen Yussuf Poulsen ærer sin afdøde far, hver gang han scorer på fodboldbanen.

Derfor fik faren også en hilsen, da den 24-årige RB Leipzig-spiller i lørdags blev matchvinder i landsholdets 1-0-sejr over Peru ved VM i Rusland.

- Jeg dedikerer altid målene til min far. Det er lige meget, om jeg scorer på landsholdet eller for Leipzig, siger Yussuf Poulsen.

Faren døde af kræft i 1999, da den senere danske landsholdsspiller blot var fem år. Trods deres korte tid sammen har faren haft en stor betydning for Poulsens fodboldkarriere.

- Jeg kommer ikke fra en fodboldfamilie. Min far var den eneste, der spillede fodbold for sjov. Det er hans skyld, at jeg spiller fodbold. Han var den første, der tog mig med til træning, siger Yussuf Poulsen, der startede i københavnerklubben Skjold.

- Men jeg stoppede igen, fordi de andre var dårlige. Det er så en anden historie, men det er, hvad min mor har fortalt mig, forklarer han.

Efter at Yussuf Poulsen mistede sin far, overtog moren den opbakkende rolle i forhold til fodbolden.

- Hun har også stået ude på diverse græsplæner i regn og set mig spille fodbold, siger han.

Selv om Poulsen i dag er blevet professionel fodboldspiller, så er det stadigvæk ligeså sjovt for ham at spille fodbold.

- Ja, det er det. Søndag havde vi restitutionstræning efter sejren over Peru, og alle, der havde spillet 90 minutter, kunne i princippet liste ud og lave ingenting.

- Men folk kan jo ikke lade være med at spille fodtennis og den slags. Alle elsker at spille. Det kan man se. Det er lige meget, hvor længe man har spillet fodbold, siger han.

Efter lørdagens åbningssejr på 1-0 over Peru skal Danmark på torsdag op mod Australien. Senere venter Frankrig i den sidste gruppekamp. De to bedste hold går videre til ottendedelsfinalerne.